L’exministra Rosa Ferrer ha acusat Demòcrates per Andorra d’haver jugat brut i per darrere. Així ho ha assegurat al programa d’ATV “La Rèplica” en la primera entrevista que ha concedit després de ser cessada i de la tensa situació provocada pel trencament del pacte dentre Cd’I i DA.  Ferrer s’ha mostrat molt contundent i ha acusat el Govern de no respectar els acords. 

Segons Ferrer, va acceptar pactar amb els Demòcrates, deixar el comú i ser candidata a les eleccions generals del passat mes de març després de moltes pressions i una sèrie d’acords que no s’han complert: “Si jo aguanto tots els incompliments amb el pacte amb Govern es pensant amb el pacte a les comunals. Si a sobre em fallen també aquí…Jo no havia d’anar a eleccions, havia de ser ministra de Presidència o Relacions Institucionals – això és el que es va pactar- i s’havien de pactar a les comunals. I resulta que vaig a eleccions, res del ministeri on jo em sentia més còmoda treballant i on pensava que podia aportar molt més i tampoc es pacten les comunals. Val més anar-se’n a casa”.

L’exministra  ha manifestat que a l’estiu ja va començar “una campanya soterrada de desprestigi en contra de la figura de Jordi Minguillón”. Posteriorment va conèixer que la gestió al comú amb Minguillón al capdavant havia canviat i que s’estaven produint escissions internes. Un escenari en què també assegura que li arriba que “DA està negociant amb els Liberals” per anar plegats a les comunals deixant de banda el seu partit, Cd’I.  Ferrer ha explicat que Martí va negar al comitè local de Demòcrates que hi hagués un pacte per les comunals “i això tampoc afavoreix que la gent faci cap esforç perquè realment acabi havent-hi un pacte”.

Segons Ferrer, “la cosa es va enredar molt per l’esquena”.  Ha acusat DA de jugar brut i  per darrere perquè “van anar a parlar amb tothom menys amb mi”, ha afirmat assegurant que tornaria a donar suport a Jordi Minguillón “per lleialtat i per ètica” i perquè creu que tenia tot el dret a defensar la gestió al comú. Tot i que ha reconegut que no s’havia pactat que Minguillón hagués d’encapçalar la candidatura. 

En aquest sentit, Rosa Ferrer ha defensat la seva actuació per fidelitat a ella mateixa : “Quina importància té la meva carrera política si no em puc mirar a la cara? Jo he donat una paraula, és un tema d’ètica personal i l’ètica política passa per l’ètica personal”.Ha manifestat que no va dimitir en aquell moment “per responsabilitat”, ja que no podia abandonar la feina que estava fent.  

Sobre la postura del membre de Cd’I, Carles Jordana, de mantenir el suport a DA al Consell General, ha dit que li respecta i que està d’acord en què en aquests moments ha de prevaldre l’estabilitat perquè “la situació a Andorra és prou complexa per no provocar crisis polítiques avui per avui”.

També ha declarat que la tensió al Govern “ve d’abans” i sobre el cap de Govern ha reivindicat que la fidelitat ha de ser bidireccional, tot i reconèixer que el tracte sempre ha estat cordial.

Respecte els Liberals, ha insistit en què s’ha sentit “molt ben tractada i molt respectada, cosa que sovint amb DA no ha estat així ”.

Sobre el ministeri que ha encapçalat fins el passat dilluns i la reforma sanitària, ha demanat que es defineixi d’una vegada quin model de sanitat volem. Del seu futur polític, diu que està obert.

2 comentaris

  1. No es tracta que et tractin millor o pitjor, senyora Ferrer, sinó de tenir una mica de coherència ideològica. Al final aquesta dona acabarà en l’extrema dreta? Tot plegat és llastimós.

  2. Rosa Ferrer ha entès després d’uns mesos que el tàndem Martí&Cinca li han fet el peto de la mort. L’ambició i la manca d’ètica és mala consellera. Descansi políticament en pau. R.I.P.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada