Memorias de un zombie adolescente. Jonathan Levine.

L’ARGUMENT

En un món on ja ha arribat l’apocalipsi zombie, i els humans són un reducte que es defensa com pot, la relació entre un zombie (R) i la filla del cap de la resistència humana (Julie), potser podrà demostrar que encara queda humanitat dins dels morts vivents.

 

DIAGNÒSTIC

Memorias de un zombie adolescente no deixa de ser una adaptació del clàssic de Shakespeare ‘Romeu i Julieta’ però ambientada en un futur post-apocalíptic on una espècie de plaga ha convertit en zombies gran part de la població terrestre. Per tant, en aquest cas, la lluita de classes està entre els humans i uns zombies que, tot i menjar humans per sobreviure, sembla que no han acabat de perdre del tot la seva humanitat. Tant és el punt de semblança, que fins i tot els seus protagonistes tenen noms que ens poden portar ràpidament a pensar en Romeu, R i Julieta, Julie.

La diferència, i aquí és on rau la gràcia del film, és que ho intenta fer en forma de comèdia, sense oblidar escenes d’acció i terror. Els seus protagonistes, sobretot R saben transmetre el punt frívol que necessita la història per no caure en l’excés de drama i comèdia de l’original shakespearià. De fet, en aquest sentit, és clau el paper dels principals amics de la parella, una humana i un zombie posant els tocs d’humor -fins i tot negre- necessaris al film. Finalment, John Malkovich, com a líder de la resistència i pare de Julie, desenvolupa un paper molt pla, considerant del que és capaç l’actor d’Illinois.

En definitiva, un bon entreteniment, que en cap cas vol caure en els tòpics excessivament ensucrats d’algunes comèdies romàntiques, però sense aprofundir gaire en tot l’argument, la gènesi dels zombies, etc. Malgrat tot, l’humor existent, la converteix en una bona opció.

Per Albert R. Dot / El Tot Mataró i Maresme · Cugat Comas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada