Roma, la ciutat eterna

Superfície 1287,36 km

Ubicació Roma és la capital de la regió del Laci i d’Itàlia. La ciutat se situa en el continent europeu, en el que es diu península Itàlica. Limita al nord amb la serralada dels Alps, a l’est amb el mar Adriàtic i el Mediterrani i a l’oest amb el mar Tirrè.

Població La ciutat italiana té 2.877.215 habitants. És el municipi més poblat d’Itàlia i és la quarta ciutat més poblada de la Unió Europea.

Clima Roma té un clima mediterrani suau típic de la costa italiana. Els mesos amb el clima més càlid són del juny al setembre. Els mesos d’hivern són agradables, tot i que plujosos.

Economia Roma és un important centre financer, cultura i econòmic a nivell europeu i mundial. La ciutat produeix el 7,6% del PIB nacional i és la segona àrea metropolitana d’Itàlia que més genera riquesa, després de Milan.
Curiositats Cada nit a la Fontana de Trevi, la gent llança més de 3.000 euros. Tots els diners es donat a Caritas, una organització de caritat catòlica, que la gent utilitza per prestar serveis a les famílies necessitades de la ciutat de Roma.

Comunicacions Encara que es diu que tots els camins porten a Roma, tret que estigueu realitzant un creuer pel Mediterrani i atraqueu en Civitavecchia, les formes més comunes d’arribar a Roma són l’avió i el tren.

Des de l’aeroport de Barcelona podem agafar un vol cap a Roma.  La ciutat italiana compte amb dos aeroports, Fiumicino i Ciampino. L’opció més còmode per arribar al centre és agafar el tren (des de Fiumicino) o el bus (des de Ciampino) fins a l’estació central Termini.

Després, per explorar la ciutat la forma més còmode és fer-ho amb metro, amb autobús o caminant. Per veure el vaticà, la basílica i la plaça San Pere el més còmode és agafar la línia A de metro fins a la parada Ottaviano. A prop del vaticà, també trobaràs a 10 minuts caminant el Castell de Sant Angel.
El Fòrum Romà, el Palatí i el Coliseu també es troben al costat. Des de Termini cap al Coliseu s’ha de pujar al metre de la línia B direcció Laurentina i baixar a la parada Colosseo. Si per contra, venim des de Sant Pietro hem d’agafar l’autobús 40 a Piazza Venècia.

Per endinsar-te i gaudir al màxim de la resta de monuments i llocs espectaculars (Fontana Di Trevi, Piazza Navona, Panteó d’Agripa, la Plaça Espanya..) la millor opció és optar pel mitjà de transport més bàsic: les cames

TOTES LES NOTÍCIES