roig-donsion

El comitè parroquial de Sant Julià de Lòria de Socialdemocràcia i progrés ha fet públic un comunicat on anuncia que reclamarà  el pla de viabilitat de Naturlandia. El text íntegre del comunicat és el següent:

‘El proppassat dijous 7 de novembre de 2013, el Sr. Josep Roig, Conseller de Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra (SDP) al Comú de Sant Julià de Lòria, dirigia una carta a la Sra. Montserrat Gil Torné, Cònsol Major de la parròquia, en què li argumentava que:

Vista l’acta de la sessió ordinària del Consell del Comú del dimarts 25 de juny de 2013 on hi constava la intervenció següent del Conseller de Finances:

“Bé només per respecte als accionistes de Camprabassa S.A., el pla de viabilitat i els comptes seran presentats en la propera assemblea d’aquest dijous que ve.” (4 de juny)

Vista la intervenció del Conseller de Finances durant la sessió del Consell de Comú del dimecres 23 d’octubre en què afirmava que el pla de viabilitat de Naturlàndia s’estava modificant i que seria conclòs en un període de 10 dies, per tant, el dissabte 2 de novembre.

Li sol•licitava:

1. Còpia del pla de viabilitat de Naturlàndia que, en paraules del Conseller de Finances va ser presentat en l’assemblea d’accionistes del 27 de juny;

2. Còpia del nou pla de viabilitat modificat a què el Conseller de Finances feia referència en la seva intervenció de la sessió del Consell de Comú del 23 d’octubre;

3. Que s’inclogués un punt en l’ordre del dia de la sessió de comú del 21 de novembre referit al pla de viabilitat de Naturlàndia en què es detallés:

• Els eixos que configuren el pla de viabilitat a què feia referència el Conseller de Finances en la seva intervenció de la sessió del Consell de Comú del 23 d’octubre

• Els canvis respecte el pla de viabilitat que va ser presentat en l’assemblea d’accionistes del 27 de juny

A la vista del desenvolupament de la sessió del Consell de Comú celebrat el passat 21 de novembre i de la documentació aportada pel Conseller de Finances al final de la sessió volem fer públiques les següents constatacions:

PRIMERA, ni el Conseller de Finances, ni la Cònsol Major del Comú de Sant Julià de Lòria -presidenta del Consell d’Administració de Camprabassa- van detallar els eixos que configuren el pla de viabilitat a què feia referència el Conseller de Finances en la seva intervenció de la sessió del Consell de Comú del 23 d’octubre, ni els canvis respecte el pla de viabilitat que va ser presentat en l’assemblea d’accionistes del 27 de juny, fent cas omís de la demanda d’informació que feia el Conseller Josep Roig en la seva missiva

SEGONA, la documentació aportada pel Conseller de Finances va limitar-se al llibret informatiu intitulat “Naturlandia, La Rabassa, Sant Julià de Lòria”, de maig de 2007, fent, novament, cas omís de la demanda de documentació que sol·licitava el Conseller Josep Roig en la seva missiva. En conseqüència, concloem que,

a) o bé el Conseller de Finances té la documentació que se li sol•licita però es nega a facilitar-la, faltant greument al que marca l’Ordinació d’organització i funcionament dels comuns i obstaculitzant greument l’acció de control de l’oposició,

b) o bé no té la documentació de la que parla, faltant doncs a la veritat quan afirma que Naturlandia disposa d’un pla de viabilitat. Aquesta darrera hipòtesi és la que ens sembla més probable, i, en conseqüència, és també la més preocupant.

En aquest sentit des del comitè local lauredià de SDP volem denunciar públicament que:

A la vista de la documentació aportada pel Conseller de Finances, es dona a entendre que el Consell d’administració de Camprabassa no disposa de cap Pla de viabilitat que doni resposta a la greu situació financera per la qual passa actualment la societat.

En cap cas podem acceptem que se’ns lliuri com a Pla de viabilitat el llibret informatiu intitulat “Naturlandia, La Rabassa, Sant Julià de Lòria”, de maig de 2007, perquè les projeccions econòmic-financeres que formen part d’aquest llibret estan totalment desactualitzades. De fet, és de sobres conegut que quasi ninguna de les previsions del llibret han acabat per fer-se realitat.

En aquest sentit, entenem que el Consell d’administració de Camprabassa no disposa de cap Pla de viabilitat, sinó d’alguns documents de treball -tal i com ha declarat recentment el Conseller de Finances- que tan sols permeten prendre decisions en el dia a dia i que no han estat entregats al conseller Josep Roig com a documentació adjunta.

Haver sostingut durant tant de temps que es disposava d’un Pla de viabilitat i afegir-hi, encara, que es disposava d’un segon pla de viabilitat que modificava el primer, ha estat, al nostre entendre, faltar a la veritat de manera conscient, i jugar amb la ciutadania. Endemés -i tal i com es feia constar més amunt- en tractar-se d’una demanda expressa d’un Conseller del Comú, entenem també que es comet una falta greu al que marca l’Ordinació d’organització i funcionament dels comuns, doncs el Conseller de Finances ha afirmat coses que no són i s’ha obstaculitzat greument l’acció de control de l’oposició.

Volem afegir que, a dia d’avui, ni el Conseller de Finances ni cap membre del Comú formant part del Consell d’administració de Camprabassa, han aportat cap document comptable que posés en dubte els resultats de l’auditoria dels comptes de la societat de l’exercici 2012, motiu pel qual continuem pensant que l’opinió de l’auditor era totalment certa:

1) L’estat de comptes provoca una incertesa relativa a la continuïtat d’explotació.

2) El deute a curt termini (final 2012) és de 8.134.090,92 €

3) La situació financera de la societat no millorarà en un futur previsible.

4) El soci majoritari, el Comú, coneix la situació i s’ha compromès a trobar una solució a les dificultats de tresoreria mitjançant, si escau, aportacions dineràries directes. La continuïtat d’explotació de la societat sembla ser que està subordinada, segons l’auditor, al compliment pel soci majoritari d’aquest compromís.

En relació al punt 4t, entenem que el crèdit extraordinari per concedir un préstec a Camprabassa aprovat en la darrera sessió del Consell de Comú respon plenament al compromís descrit en el punt.

És per tot això que durant el transcurs d’aquesta setmana procedirem a demanar per escrit a la Presidenta del Consell d’administració de Camprabassa i Cònsol major de la parròquia de Sant Julià de Lòria:

PRIMER, un aclariment sobre si veritablement existeix un Pla de viabilitat més enllà del llibret de 2007 entregat pel Conseller de Finances,

SEGON, per quin motiu no s’ha lliurat tota la documentació que el Sr. Josep Roig sol·licitava en la seva missiva, així com una disculpa pública per no haver-ho fet,

TERCER, Còpia -novament- del pla de viabilitat de Naturlàndia que, en paraules del Conseller de Finances va ser presentat en l’assemblea d’accionistes del 27 de juny i còpia de l’acta de la sessió amb tota la documentació que s’hi va adjuntar; Còpia -novament- del nou pla de viabilitat modificat a què el Conseller de Finances feia referència en la seva intervenció de la sessió del Consell de Comú del 23 d’octubre i còpia de l’acta de la sessió amb tota la documentació que s’hi va adjuntar;

QUART, que s’inclogui -novament- un punt en l’ordre del dia de la propera sessió de comú en què el Conseller de Finances o qualsevol altre Conseller del comú que sigui membre del Consell d’administració es detalli oralment:

• els eixos que configuren el pla de viabilitat a què feia referència el Conseller de Finances en la seva intervenció de la sessió del Consell de Comú del 23 d’octubre

• els canvis respecte el pla de viabilitat que va ser presentat en l’assemblea d’accionistes del 27 de juny

El nostre objectiu no és altre que poder disposar d’aquelles dades que facin l’anàlisi en profunditat de la situació financera de Camparabassa i quina és la visió de la societat sobre la mateixa, per poder treballar en l’elaboració de propostes que puguin afavorir la seva reconducció.

Entenem que l’actitud adoptada pel Consell d’administració envers els consellers de la minoria comunal, vetant la seva participació al Consell d’administració i no facilitant la informació que se’ls sol·licita, només posa pals a les rodes al diàleg i a la recerca de solucions conjuntes pel bé de la nostra parròquia’.

Text: Comitè parroquial de Sant Julià de Lòria de Socialdemocràcia i progrés

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada