roigEl conseller del comú de Sant Julià de Lòria i membre de SDP, Josep Roig, ha presentat avui una demanda d’informació mitjançant una carta adreçada a la Cònsol, Montserrat Gil, on li reclama resposta escrita a les preguntes efectuades els dies 7 i 14 de novembre.

El text íntegre de la missiva és el següent:

“Els proppassats 7 i 14 de novembre de 2014, vaig adreçar-vos diverses demandes d’informació a l’empara del que estableix l’article 29 de l’ordinació d’organització i funcionament dels comuns.

Concretament, com vos sabeu, l’article 29 –intitulat “Dret d’informació”- determina, primer, que els consellers tenen dret a rebre informació suficient i completa dels assumptes inscrits a l’ordre del dia de les sessions del Consell del Comú. I segon, que els consellers poden demanar informació i documentació complementària sobre qualsevol assumpte d’interès per al comú. Segons el referit article 29, aquesta sol·licitud es regeix per dues regles. En primer lloc, la petició s’ha de fer al Cònsol major i aquest ha de resoldre en un termini raonable d’acord amb la petició formulada que, com a màxim, és de dos mesos. En segon lloc, la sol·licitud d’informació i documentació pot ser denegada pel cònsol major per motius justificats d’interès públic, quan es posi en perill evident el funcionament del servei o per a protegir l’honor i la intimitat de persones concretes.

Un cop exhaurit amplament el termini màxim de dos mesos de què disposeu per donar resposta a les preguntes que us vàrem formular i sense haver rebut de part vostra cap mena d’explicació que justifiqui la demora o que argumenti una denegació de la tramesa d’informació, he decidit tornar-me a posar novament en contacte amb vos per sol·licitar-vos que compliu les vostres obligacions com a Cònsol major de la parròquia de Sant Julià de Lòria i resolgueu la demanda d’informació que us vaig trametre els proppassats 7 i 14 de novembre.

Honorable senyora, el nostre objectiu és única i exclusivament que es garanteixin els drets que preveu l’ordinació d’organització i funcionament dels comuns i preservar el bon nom de la institució de què formo part en tant que conseller. Entenc que vulnerant aquests drets es vulneren, al cap i a la fi, els drets de tots els ciutadans de la parròquia de Sant Julià de Lòria; dret a ser escoltats a través dels seus representants i dret a ser informats sobre els assumptes d’interès per la parròquia.

En aquest sentit, us demano que en els propers dies doneu resolució a les preguntes que vaig trametre-us els dies 7 i 14 de novembre, i em poso un cop més a la vostra disposició per tractar personalment, si ho creieu convenient, qualsevol dels temes objecte de demanda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada