oposicio sant julia

Els consellers de l’oposició del Comú de Sant Julià han rebut la documentació sobre els moviments de les targetes que s’assenyalaven en l’informe del Tribunal de Comptes. Feta una primera anàlisi, consideren que “la gran majoria de despeses es fan difícilment imputables a un pressupost que es finança amb diner públic”, segons ha expressat el conseller del grup mixt, Josep Roig. Segons el conseller del grup socialdemòcrata, Rossend Areny, un 25% de les despeses podrien ser acceptables mentre que l’altre 75% serien operacions irregulars o poc ajustades. Roig ha instat el fiscal general a investigar el cas i revisar la documentació aportada per determinar si les conclusions del Tribunal de Comptes són certes o no i depurar responsabililitats.

Un cop rebuda la documentació que hauria de justificar les targetes del Comú de Sant Julià de Lòria, els consellers de l’oposició mantenen que les crítiques del Tribunal de Comptes segueixen vigents i que “la gran majoria de despeses” són “difícilment imputables a un pressupost que es finança amb diner públic”, com ha assenyalat el conseller del grup mixt, Josep Roig.

Igualment, Roig ha indicat que el Tribunal suggeria que les accions podien ser “objecte d’algun tipus d’irregularitat” segons la Llei de finances comunals. Per tot això, el conseller de la minoria ha instat el fiscal general a actuar “d’una vegada per totes” perquè “hi ha motius més que suficients”.

Roig ha posat com a exemple de despeses no justificables les reunions periòdiques de caràcter professional en restaurants imputades a despeses protocol·làries. De fet, segons el conseller del grup socialdemòcrata, Rossend Areny, un 75% de les despeses no serien justificables sota el seu punt de vista. A més, ha afirmat que mantenir dues targetes per a dos tipus de despesa “ja és aberrant”. “Jo no em reuniria mai amb el director de Camprabassa per dinar o sopar regularment per parlar de Camprabassa”, ha assegurat.

Amb tot, mentre Roig ha demanat la intervenció de la Fiscalia perquè determini si són certes o no les irregularitats i per depurar responsabilitats, si s’escau; Areny ha demanat una roda de premsa perquè els cònsols i el conseller de Finances expliquin clarament la situació.

A més de les targetes, Roig ha admès que el Tribunal de Comptes fa al·lusions a altres possibles irregularitats com el fraccionament d’algunes partides, però la primera és “la qüestió més delicada”.

Per al conseller d’Urbanisme i Manteniment, Dot Jordi, es tracta d’un tema “polític” i manté que s’ha aportat la documentació i justificació corresponent de manera que conserva la confiança en les actuacions del Comú. Igualment, ha manifestat que els dinars o sopars de treball són “una pràctica habitual”, en l’àmbit públic i privat.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada