Roger Puig, preparat per disputar els Mundials de Lillehammer ajornats l’any passat

Roger Puig
Roger Puig. Foto: FAE

De l’11 al 23 de gener tindran lloc els Mundials de Lillehammer d’esquí adaptat, amb la presència de l’esquiador andorrà, Roger Puig.

Aquest divendres 7 de gener, part de l’equip de Puig comença el viatge de tres dies amb vehicle cap a Lillehammer (Noruega) per portar tot el material amb furgoneta i remolc per evitar els costos del sobrepès de l’avió i disposar de tots els parells d’esquís per afrontar les curses en totes les modalitats, Descens, Super Gegant, Super Combinada, Gegant, Eslàlom i Paral·lel que es celebren en aquest Mundials.

La prova s’havia de disputar l’any 2021, i per culpa de la pandèmia es va ajornar a aquest gener. Tot i això, l’esdeveniment continua dient-se Mundials de Lillehammer 2021.

Per primer cop a la història d’uns Mundials, li donaran format multidisciplinari, i també hi participaran l’esquí de fons i el surf de neu.

La prova, la segona més important en el món dels esports d’hivern després d’uns Jocs Paralímpics on els esportistes participen representant els seus països, vol tenir semblança a uns Jocs, i hi donaran tot el ressò mediàtic i organitzatiu com si ho fossin. L’encara persistència del COVID per tota Europa obliga a fer totes les proves sense públic, deslluint tot l’esforç de l’organització. A més, tots els esportistes i staff hauran de passar un mínim de 4 controls entre proves PCR i testos d’antígens.

Noruega, transmetrà en directe per la televisió totes les proves i també es podran veure en streaming, desplaçant més de 100 professionals de la TV a l’esdeveniment.

 

Entrenaments a l’Avet

Durant l’última setmana, amb la col·laboració de Grandvalira, Puig ha pogut entrenar a la pista de l’Avet amb condicions exigents com les que es troba habitualment al circuit de la Copa del Món, i que han servit per preparar-se per l’esdeveniment.

Les proves comencen el dia 11 amb els entrenaments de descens i finalitzaran el dia 23 amb un paral·lel.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES