El president del patronat de la Fundació Privada Tutelar, Joan Carles Rodríguez Miñana, i el ministre d’Afers Socials, Interior i Justícia, Xavier Espot, han inaugurat aquest dilluns al vespre el programa Joves en Inclusió (JEI). Es tracta d’un programa formatiu ambiciós centrat en les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) de manera específica.

El JEI ha començat amb quatre usuaris, a l’espera de la propera incorporació d’un cinquè, i es caracteritza per l’alta formació i especialització en TEA dels professionals que hi treballen.

Els altres pilars del JEI són el disseny acurat dels espais, pensats específicament per als usuaris, i els programes específics dissenyats per a cada persona.

Aquest programa s’engega com a prova pilot, impulsat per la Fundació Privada Tutelar i amb el suport del Ministeri d’Afers Socials, per un període d’un any amb la confiança que tindrà continuïtat molt més enllà.

Rodríguez Miñana ha recordat que la Fundació Privada Tutelar fa 10 anys que es va crear i ha manifestat que “venim a completar l’oferta”, donant un servei a un sector de la població que ho necessita i que fins ara no tenia accés a un recurs adaptat a les seves necessitats.

Des d’Autea, la junta es va felicitar per la posada en marxa d’aquest projecte, que dona resposta a una vella demanda de l’entitat en relació a l’abordatge educatiu de les persones amb trastorn de l’espectre autista d’alta necessitat de suport.

Finalment, el ministre, ha destacat el treball realitzat per part de la Fundació Privada Tutelar i també conjuntament amb els tècnics del Ministeri, i ha agraït el treball desinteressat de l’arquitecte que ha contribuït al disseny dels espais, Arnau Frígols.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada