espot-rodriguez

Els ministres de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, i de Justícia i Interior, Xavier Espot, han presentat aquest dilluns les grans línies de la reorganització del transport sanitari, una reestructuració que comportarà que el Departament de Bombers assumeixi el 90 per cent del servei intern primari no programat, el que equivaldrà a 4.500 serveis anuals en front dels 371 que realitza actualment.

Les empreses privades, que fins ara asseguraven 4.700 serveis anuals, continuaran fent-se càrrec del transport des de pistes, el que suposa uns 500 serveis anuals. El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) també mantindrà la subcontractació externa del servei de transport extern no medicalitzat, que suposa uns 500 serveis més.

Aquesta reforma comportarà un estalvi global d’un milió d’euros, un estalvi on s’han comptabilitzat les despeses derivades de la contractació de cinc bombers més. Així per al SAAS passarà de tenir un cost de 2,2 milions d’euros a 1,2 milions d’euros.

La direcció del cos de bombers, per la seva banda, ha calculat que les incorporacions permetran eliminar les hores extraordinàries i que, per tant, suposaran un estalvi suplementari.

Els ministres Espot i Rodríguez han volgut ressaltar que la reestructuració comportarà el manteniment de la qualitat d’un servei, que serà assumit per personal qualificat, amb formació continuada i experiència contrastada en el trasllat sanitari.

També han deixat constància que la reforma potencia la integració dels bombers en el servei i te present la seva implantació geogràfica en tot el territori evitant duplicitats. Alhora, la ministra Rodríguez ha subratllat que la reestructuració redueix “ de manera considerable” el dèficit del sistema de transport sanitari sense tenir cap cost suplementari per l’usuari.

El SAAS convocarà un nou concurs públic per l’adjudicació del transport de pistes i l’extern no medicalitzat.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada