Rodríguez diu que el sector de la Salut ‘no és un món apart’ i que cal més regulació

rodriguezLa ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, ha comparegut aquest dimecres durant la roda de premsa de Consell de Ministres per donar més informació sobre els canvis que s’estan tirant endavant al voltant de la relació entre l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i els seus professionals. Rodríguez ha destacat que l’objectiu és que tots els metges disposin d’un contracte per escrit independentment de la seva modalitat d’exercici, així com actualitzar les llistes de metges acreditats. La ministra ha assegurat que l’hospital ‘no pot ser un pou sense fons sinó que ha de marcar els seus límits’, i que s’han de ‘posar criteris’ en alguns automatismes que ara existeixen a l’hora d’acreditar els professionals. A més, ha reconegut que és un sector ‘complex i sensible’ i que és legítim que hi hagi un cert neguit davant d’una reforma de calat, però ha afegit que ‘no és un món apart’.

La ministra Cristina Rodríguez ha defensat aquest dimecres la necessitat de reformar el sistema de salut i de protecció social per assegurar la qualitat del servei cap als ciutadans. Rodríguez ha detallat que pel que fa al SAAS, s’han volgut prioritzar la qüestió dels contractes i de l’acreditació, tant entre institucions com amb els professionals. Així, ha justificat que la modificació feta en el Reglament de l’hospital objecte de polèmica ha estat reflexionada entre els diferents òrgans de Salut i s’emmarca dins d’una reforma global.

En aquest sentit, ha assegurat que és imprescindible que els professionals que presten els seus serveis en una institució disposin d’un contracte per escrit, i ha negat que es vulguin equiparar els metges liberals amb els metges assalariats.

Pel que fa a les acreditacions, ha defensat la necessitat d’avançar i d’aclarir les diferents maneres d’intervenir, i ha reconegut que les llistes de metges d’acreditats no s’han revisat i que cal actualitzar-les perquè hi consten metges ja jubilats o que han marxat del país. L’objectiu, segons Rodríguez, no és fiscalitzar, sinó garantir el sistema.

En relació als neguits que ha manifestat el col·lectiu, ha reconegut que hi poden haver pors legítimes davant d’una reforma complexa, i que el diàleg sempre s’ha de poder millorar. En aquest sentit, considera que el sector és ‘sensible i complex’, però que ‘no és un món apart’.

Pel que fa als mecanismes d’acreditació de professionals, Rodríguez ha indicat que l’hospital ‘no pot ser un pou sense fons, sinó que ha de marcar els seus límits’, però ha assegurat que el centre té el seu potencial i que hi ha perspectives, sobretot en matèria d’oncologia i quimioteràpia. El que sí que cal millorar són els ‘automatismes’ que s’apliquen a l’hora d’acceptar els facultatius, i ha anunciat que es posaran nous criteris. Així, a part de demanar la titulació, també es tindrà en compte l’experiència i la vocació de cada professional.

Foto: SFG

TOTES LES NOTÍCIES