marin2El Govern, el comú d’Escaldes-Engordany i CAPESA, han anunciat actuacions urgents a la zona de Claror, on es troba la captació d’aigua de la parròquia que va quedar afectada per les fortes tempestes del passat 21 de juliol, per evitar nous talls en el subministrament com els que han tingut lloc la darrera setmana. 

El director de Protecció Civil, Francesc Areny, ha explicat que el dia 21 de juliol van caure 71 litres d’aigua per metre quadrat en només una hora al camp de Claror. Aquesta precipitació que ha titllat “d’excepcional” va afectar Aixirivall, Llumeneres, Auvinyà i Claror amb efectes a la vessant sud i la vessant nord de la muntanya. A conseqüència d’això, ha explicat Areny, la zona ha quedat desestabilitzada. Des de llavors “s’han analitzat les intervencions per solucionar i protegir una situació de risc geològic”. En aquest sentit, el director de Protecció Civil, Francesc Areny, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, el cònsol menor, Marc Calvet, el president de CAPESA, Eduard López, i el tècnic i enginyer agrònom de CAPESA, Jordi Déu, han ofert aquesta roda de premsa per anunciar les mesures urgents que s’estan aplicant des d’aquest dimarts.

Entre aquestes mesures excepcionals, a partir d’aquest dimarts s’ha començat a construir una presa i filtres al camp de Claror, on hi ha la captació d’aigua d’Escaldes, que ajudaran a contenir els sediments. CAPESA, en paral·lel, farà millores urgents a l’estació de tractament. Les actuacions es faran amb independència del nou dipòsit a la Plana que estarà enllestit d’aquí a un any.

A més es sembraran llavors amb plantes autòctones. Alhora, el president de CAPESA, Eduard López, ha exposat que es milloraran els filtres i el sistema de decantació de l´estació de tractament d’aigua potable per fer possible la retenció de residus més petits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada