Roche Diabetes Care informa d’una manca de precisió d’algunes tires reactives Accu-check

Tires reactives Accu Check
Tires reactives Accu Check.

Roche Diabetes Care ha informat de la possibilitat que els tubs de les tires reactives de glucèmia Accu-check® Aviva, Accu-check® Performa i Accu-check® Inform II s’obrin dintre de la caixa de cartró segellada, pel que la seva precisió queda compromesa. D’acord amb la informació facilitada per l’empresa, en circumstàncies molt rares és possible que un tub s’obri en una caixa de cartró mentre es troba en trànsit. Això pot ocórrer quan s’envia a una temperatura elevada (≥45 ºC) i quan la caixa cau o es manipula de manera brusca durant el procés de trànsit i distribució.

La influència de la temperatura i la humitat podria afectar la precisió de la mesura de glucosa en sang, per la qual cosa l’ús de les tires reactives procedents de tubs oberts o danyats podria donar lloc a resultats inexactes (resultats amb un biaix positiu o falsament massa alts).

Roche Diabetes Care està actualitzant l’etiquetatge dels productes, amb instruccions per a la manipulació dels tubs que s’hagin obert dintre de les caixes de cartró segellades. Així mateix, proporcionarà tires reactives de recanvi als usuaris que hagin comprat tires reactives els envasos de les quals s’hagin obert mentre eren en caixes segellades.

 

Informació per als usuaris

Si sou usuari de les tires reactives de glucèmia Accu-check® Aviva, Accu-check® Performa i Accu-check® Inform II, seguiu les instruccions següents:

–        Inspeccioneu sempre els vials de les tires reactives abans d’utilitzar-les.

–        No utilitzeu les tires reactives si: el tub està obert o danyat abans del primer ús; si la tapa no es troba completament tancada; si observeu algun dany en el tap del vial o qualsevol cosa que impedeixi el tancament correcte del tap.

–        No feu proves de control, com s’indica en el manual del mesurador.

–        Contacteu amb la línia d’atenció al client de Roche Diabetes Care perquè facin el canvi (+34 900 400 000).

TOTES LES NOTÍCIES