La BBC ha informat sobre el robatori de 41 milions de dòlars en Bitcoins que han dut a terme uns hackers en la plataforma de criptomonedes Binance. Els ciberdelinqüents s’han fet amb 7.000 bitcoins i la plataforma ha hagut de suspendre la seva activitat.

Segons Binance, els hackers han utilitzat diferents tècniques per a aconseguir introduir-se en el seu sistema, des d’un virus fins al phishing, i accedir a una cartera de bitcoins de la companyia des de la qual els seus clients realitzen transaccions. Aquesta cartera contenia el 2% dels actius de Binance. La resta de carteres romanen segures.

Respecte a aquest incident, David Warburton, expert de ciberamenaces en F5 Networks, afirma que “l’hackeig de Binance demostra com les tècniques d’enginyeria social (pràctiques per a obtenir informació confidencial a través de la manipulació d’usuaris legítims) s’està convertint ràpidament en una amenaça empresarial crítica. Existeixen molts camins perquè els ciberdelinqüents aconsegueixin les credencials que els permetin accedir als sistemes d’una organització: ús de correus electrònics falsos, l’explotació de bretxes en les xarxes o en les aplicacions, i fins i tot la cerca i l’ús d’informació publicada en les xarxes socials. Segons una recerca que hem dut a terme recentment en F5, el phishing és un dels mecanismes més fàcils per als hackers, i a través d’aquesta tècnica s’estan aconseguint gairebé la meitat de totes les dades robades”.

“Més que mai, és important que les organitzacions adoptin mesures concretes per a reduir els riscos. Les pràctiques clau han d’incloure l’execució de proves de penetració per a mesurar la susceptibilitat del sistema, així com la formació dels empleats en ciberseguretat, a fi de promoure comportaments responsables en les xarxes socials i conscienciar sobre els perills del phishing. A més, és necessari dur a terme avaluacions periòdiques sobre la seguretat de les xarxes i les aplicacions”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada