River i Bàsquet Club Andorra s’afegeixen a la campanya #Aranopodemparar d’Unicef

unicefEl Bàsquet Club River Andorra i River Centre Comercial s’afegeixen a la campanya per a la supervivència infantil que està duent a terme Unicef Andorra. Per avançar en la lluita per la supervivència i el desenvolupament de tots els nens i nenes, UNICEF Comitè d’Andorra va llançar la campanya ‘Ara no podem’ parar a principis de febrer i durarà fins al novembre. Per afegir-se a aquesta campanya, el BCA i River proposen una sèrie d’accions conjuntes que tindran lloc durant els propers dos partits que juga el BCA a casa, divendres 21 de març a les 21.00 hores contra el Leyma Natura Bàsquet Corunya i divendres 28 de març a les 21.00 hores contra el Planasa Navarra. D’una banda, River Centre Comercial donarà 10 € per a cada punt que anoti l’equip del River Andorra durant aquests dos partits i a l’hora, el club sortejarà una samarreta per partit signada per tots els jugadors. Ho farà entre tots els missatges que es rebin durant els partits al 606 amb la paraula UNICEF. Tots els fons recaptats es destinaran als programes de supervivència infantil d’Unicef. D’aquesta manera, el BCA i River ajuden a que el món estigui una mica més a prop que mai d’acabar amb la mortalitat infantil, que els darrers 22 anys s’ha reduït a quasi la meitat. Malgrat això, encara avui 18.000 infants menors de 5 anys moren cada dia per causes que es poden evitar, com la pneumònia, les malalties diarreiques, el xarampió i la malària, entre d’altres. Amb mesures tan senzilles com la vacunació, l’accés a l’aigua potable i la prevenció i el tractament contra la desnutrició, s’aconsegueix salvar milions de vides d’infants cada any.

Aquesta nova iniciativa solidària amb Unicef del BCA i River Centre Comercial, no fa més que continuar l’estreta col·laboració que tenen les tres entitats des de fa anys. Amb el BCA cada any, s’organitzen accions com el sorteig de samarretes i pilotes a canvi de l’enviament de SMS o el mercat solidari de roba del club durant la campanya el Repte dels 70.000. Amb River, la col·laboració es centra, entre altres, en donatius durant la campanya de Nadal i amb la donació del 5% de les vendes que es fan durant l’any de peluixos i joguines educatives. I conjuntament, el BCA i River havien organitzat també a benefici d’Unicef, la Cistella Solidària durant els partits de la temporada 2011.

INFORMACIÓ SOBRE LA CAMPANYA #ARANOPODEMPARAR

L’oportunitat d’acabar amb la mortalitat infantil està més a prop que mai. Durant les dues darreres dècades, el nombre d’infants que moren cada dia per causes que es poden evitar s’ha reduït a la meitat. Això significa que 90 milions de nens menors de 5 anys han sobreviscut a malalties com la pneumònia, la poliomielitis i la diarrea. Tot i això, malgrat que sembla increïble, encara hi ha 18.000 infants que moren cada dia per causes que podem evitar amb mesures tan senzilles com una vacuna, una nutrició adequada o l’accés a l’aigua potable. Són 18.000 nens i nenes que no arribaran mai a celebrar el seu cinquè aniversari, que no acabaran mai l’escola o que no aconseguiran mai els seus somnis. Vacunació Vacunar un infant és una de las mesures més efectives per reduir la mortalitat infantil. Les campanyes d’immunització eviten entre 2 i 3 milions de morts cada any per diftèria, tètanus, tos ferina i xarampió. El 2012, UNICEF va subministrar 1.900 milions de vacunes per immunitzar un terç dels infants del món. Nutrició La desnutrició es pot prevenir i tractar. Malgrat això, en l’actualitat 20 milions d’infants menors de 5 anys pateixen desnutrició aguda greu. Si reben tractament immediatament, els podem salvar la vida. El 2012, UNICEF va proporcionar tractament contra la desnutrició aguda greu a 2,6 milions de nens. Salut La falta de recursos sanitaris i el difícil accés a centres de salut provoca que milers de nens morin cada dia. La prevenció hi juga un paper clau, com en el cas de la malària gràcies a l’ús de mosquiteres. El 2012, UNICEF va repartir 18,5 milions de mosquiteres per protegir de la malària els infants i les seves famílies. Aigua L’aigua és vital per a la vida. Tot i això, 768 milions de persones a tot el món no tenen accés a l’aigua potable, un problema que provoca que 1.400 nens menors de 5 anys morin cada dia. El 2012, UNICEF va contribuir que 18,8 milions de persones tinguessin accés a l’aigua potable.

TOTES LES NOTÍCIES