Riva clou l’exposició ‘La ruta migratòria, una singularitat paisatgística’ de Balmaseda a Barcelona

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha visitat aquest dijous al matí l’exposició de l’artista resident a Andorra, Javier Balmaseda, ‘La ruta migratòria, una singularitat paisatgística’. La trobada ha coincidit amb la clausura de la mostra que s’ha pogut veure els darrers mesos a la ciutat comtal i també ha comptat amb la presència del mateix artista, el director general de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, Josep Manuel Rueda, la delegada de la Generalitat a Barcelona en matèria de cultura, Àngel Torras i el president i director de la fundació, Lluís Coromina i Ricard Planas.

La mostra és una instal·lació artística d’una gran espectacularitat que reprodueix un fragment de carretera a mida real, i amb unes dimensions totals de 10 metres de llargada per 4 metres d’amplada. La singularitat recau en el fet que l’asfalt està format per 3.000 de crancs negres de ceràmica amuntegats els uns sobre els altres. Una obra de crítica social amb una mirada als actuals èxodes migratoris.

La Fira FIAC de París té previst acollir durant el mes d’octubre l’exposició de Balmaseda, on a més, aquest cop, es vendran individualment els 3.000 crancs. Part dels beneficis es destinaran a entitats que estan desenvolupant tasques en pro de les persones migrants.

La delegació andorrana s’ha completat amb la directora del departament de Promoció Cultural, Montserrat Planelles. Amb la visita, el ministeri ha pogut establir diverses trobades amb els representants de la Generalitat i la delegació, així com fer visible la col·laboració i el suport amb els projectes artístics que es desenvolupen tant dins com fora de les fronteres andorranes.

TOTES LES NOTÍCIES