rios

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ha remarcat, en la defensa de la seva esmena a la totalitat al projecte de llei del pressupost per al 2014, que ‘cal que les administracions promoguin la inversió i contractació públiques’. Rios ha insistit que, si no, la contenció pressupostària ‘és un peix que és mossega la cua’, i que la inversió ‘pot servir per salvar moltes empreses i llocs de treball’. El president dels socialdemòcrates ha assegurat que ‘ara el Govern comença a rectificar’ en aquest sentit, però els ha recriminat que no és moment de ‘concentrar els esforços en fer inversions en la xarxa viària’ i destinar ‘4,5 milions d’euros en asfaltar carreteres’. Rios també ha denunciat que el Govern augmenti el pressupost d’inversió però ‘s’observi un efecte contrari a les parapúbliques’.

En la seva intervenció, el president del grup parlamentari socialdemòcrata també s’ha volgut fixar en els quatre pilars que sustenten la política pressupostària del Govern. Així, Rios ha assegurat que ‘seríem injustos si no reconeguéssim els esforços que s’estan fent per reduir les despeses corrents’, però que ‘trobem inadmissible que els funcionaris se sacrifiquin mentre que els salaris d’alts càrrecs s’incrementin’.

Rios també ha criticat que el Govern digui que ‘es tanca el pressupost per tercer any consecutiu amb tendència a la baixa en previsió del dèficit’ perquè, segons ell, ‘aquest dèficit s’ha disfressat amb la congelació de les transferències dels comuns’ i ‘s’ha maquillat amb els 40 milions d’euros que s’han pres dels fons d’Andorra Telecom’.

Pel que fa als diners pressupostats per a Benestar, el president dels socialdemòcrates ha assegurat que ‘d’ençà que DA governa ha crescut l’exclusió social’, i basa aquesta afirmació en el Diagnòstic Social fet per Càritas. Rios critica que es disminueixin les transferències a les Famílies 1,5 milions d’euros en aquest pressupost i assegura que ‘això només és el principi de la gran retallada social que volen continuar amb la reforma de la llei de la CASS’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada