Rios considera que Andorra Turisme “ha deixat de la mà de Déu” tant Encamp com el Pas de la Casa

“Hem estat observant que durant anys Andorra Turisme ha fet moltes campanyes a Vivand únicament i a Encamp i al Pas de la Casa sempre se’ns ha deixat de la mà de Déu”, ha denunciat aquest dijous el candidata cònsol major per la candidatura del Partit Socialdemòcrata i Independents d’Encamp, David Rios. És per això que ell i el seu equip s’han plantejat dinamitzar el comerç programant diferents jornades amb activitats i animacions “per provocar que els turismes vinguin i puguin gaudir de la nostra parròquia”, i això vol dir també menjar en els restaurants, fer algunes compres en els comerços i fer nit en els hotels.

La candidatura de PS i Independents ha editat un passamà que entregaran a tots i cadascun dels establiments encampadans amb el que “volem manifestar que estem al costat del comerç, que tenim unes oportunitats molt importants, i a més a més unes propostes molt interessants de cara el comerç, ha explicat Rios.

 

Units pel Canvi vol “reajustar” els preus del Centre Esportiu per fer-lo “accessible per a tothom”
La candidatura d’Units pel Canvi proposa “reajustar” les tarifes del Centre Esportiu “perquè no són accessibles per a tothom”. Aquest és un dels pilars en els que s’estructura el projecte d’Units pel Canvi pel que fa als esports, segons ha explicat aquest dijous el candidat número 8, Eric-Jordi da Silveira. Des del seu punt de vista, el Centre Esportiu “porta uns anys malauradament bastant abandonat i ja és hora de començar a reactivar i impulsar-lo”, perquè “és un lloc on hi ha molta interacció entre persones, molt intercanvi social i cohesió social”.

Els altres pilars que sustenten les accions del programa d’Units pel Canvi a nivell esportiu passen per millorar les instal·lacions i per “cuidar la base del que és casa nostra, que en aquest cas són els treballadors”. En aquest sentit, Da Silveira s’ha compromès a “millorar les seves condicions dins del possible”. Un altre pilar és la potenciació de les activitats esportives per als més joves i donar suport a totes les entitats esportives de la parròquia, “perquè aquestes són el pilar de l’esport base”.

Da Silveira ha manifestat que “si entre tots ajudem el Centre Esportiu, acabarem tenint una major cohesió entre tots”, així mateix, considera que “s’ha d’aprofitar i que arribi a tothom”.

Els membres de la candidatura d’Units pel Canvi han aprofitat per col·laborar en la campanya de recollida d’aliments que realitza Càritas a la parròquia, i d’aquesta manera “portem el nostre granet de sorra ajudant les famílies més desafavorides del poble”, ha explicat el candidat.

 

PS i Independents d’Andorra la Vella es compromet a crear una conselleria d’Igualtat
La candidatura del Partit Socialdemòcrata i Independents d’Andorra la Vella és l’única que porta en el seu programa la creació d’una conselleria d’Igualtat. Una conselleria que es dotarà dels recursos necessaris “per donar resposta a tot tipus de desigualtat, discriminació, exclusió social, violència de gènere…”, segona ha expressat la candidata a cònsol major, Dolors Carmona, perquè des de PS i Independents es considera que és una qüestió “que no està ben tractada” i “nosaltres volem estar al costat de les persones”.

En aquest sentit, es considera que el de la igualtat és “un tema transversal”, i des del Comú, com a “administració més propera, som el filtre i veiem que hi ha molta necessitat”, i s’ha de donar resposta, ha explicat la candidata a cònsol major. La feina de la conselleria seria justament fer de “punt de connexió” i derivar les diferents temàtiques que li arribin, “i si hi ha temes que van més enllà de la política comunal, passar-ho al Govern”, perquè és important que tothom obtingui una resposta.

En aquest punt, Carmona també ha explicat que es treballarà per introduir la perspectiva de gènere “per evitar que hi hagi discriminacions, que encara avui en dia s’estan donant”, ha manifestat. Ara bé, “fer petites coses no serveix de res, cal fer una bona planificació” i així “fer taca d’oli, fer-la extensa per arribar a tot arreu”, ha afegit la candidata a cònsol major.

La cap de llista de PS i Independents de la capital ha expressat la seva sorpresa en relació a l’informe realitzat per Acció Feminista Andorra, “perquè nosaltres ho portem al programa, encara que no s’hi despleguen totes les accions”.

Lligams amb la mairie de l’Ospitalet
La candidatura de PS i Independents ha establert uns lligams ferms amb la mairie de l’Ospitalet. Després que la setmana passada l’alcalde de l’Ospitalet, Arnaud Díaz, es reunís amb el candidat a cònsol major, David Rios, aquest dijous el candidat a cònsol menor, Enric Riba, ha assistit, convidat per Díaz, a la inauguració de la Maison des Cimes. Aquest és un projecte que permetrà l’acollida de sis mares, amb els seus fills, en situació de gran dificultat a partir del proper mes de gener. En l’acte, els membres de la candidatura socialdemòcrata han pogut conversar amb la prefecta de l’Arièja, Chantal Mauchet, entre d’altres personalitats. “Aquests lligams permetran establir futurs intercanvis si diumenge mereixem la confiança dels electors”, ha manifestat Riba.

 

Movem Ordino proposa convertir l’Hotel Casamanya en centre cívic i residència per a la gent gran
La candidatura de Movem Ordino ha presentat aquest dijous el seu projecte per l’Hotel Casamanya: un centre cívic i residència per a la gent gran alhora. La candidata a cònsol major, Sandra Tudó, ha exposat que “hem de trobar una solució a l’Hotel Casamanya, hem de donar-li una resposta al poble i el poble ha de decidir què vol”, i, a més, cal que la solució tingui “el consens del quart i del Departament de Patrimoni” del Govern. Per a Movem Ordino, una bona solució de consens seria convertir-lo en centre cívic i residència per a la gent gran.

Tudó ha explicat que a les plantes superiors es faria la residència perquè aquelles persones grans que “estiguin soles a casa i vulguin viure amb d’altra gent i en comunitat” puguin fer-ho, “una residència activa i que doni la millor qualitat de vida possible”. A les parts baixes de l’edifici es faria el centre cívic, que “aportaria la part cultural i intergeneracional i de lligams entre tots per donar-li més carisma a la nostra parròquia”, ha manifestat la candidata a cònsol major. A més, s’hauria de restaurar la façana, “que és l’entrada de la nostra parròquia”, ha opinat Tudó.

D’altra banda, i en resposta a l’informe d’Acció Feminista d’Andorra, Tudó ha insistit que “volem treballar per una parròquia per a tothom”, i això inclou vetllar perquè no hi hagi diferències de gènere. En aquest sentit, ha manifestat que “no volem diferències de gènere, volem que la parròquia sigui unànime en les qüestions de gènere”.

En relació a la reunió de poble que s’ha de celebrar aquest vespre, Tudó ha explicat que es presentaran els punts més importants del programa de Movem Ordino, que espera que el debat sigui “actiu i amb confiança amb la gent del poble per poder respondre a tothom” i ha expressat el desig que “la gent estigui orgullosa de la seva parròquia”.

 

PS i Independents d’Escaldes-Engordany proposa crear basses d’aigua termal com a pol d’atracció per reactivar la part alta
La candidatura de Partit Socialdemòcrata i Independents d’Escaldes-Engordany planteja la construcció d’unes basses d’aigua termal a la part alta de la parròquia, que, per d’una banda permetrien donar a conèixer l’aigua termal de la parròquia i posar-la en valor –“ja que som l’única parròquia que té aigua termal”-, i de l’altra actuarien com a pol d’atracció per “recuperar turísticament aquesta zona, que esta una mica en un estat no massa correcte”, ha valorat el candidat a cònsol menor, Joaquim Dolsa. El número dos de la llista ha valorat que als turistes, “com a mínim per curiositat, els farà gràcia provar-ho”, ja que es vol que sigui de lliure accés per a tothom.

“No ens ho hem inventat, ja existeix a d’altres llocs i té bastant èxit”, ha assegurat Dolsa posant l’exemple d’Ax-les-thermes. A més, “és un projecte que no hauria de costar gaires diners”, ha apuntat el candidat a cònsol menor.

D’altra banda, també contribuirà a la recuperació de la part alta l’aparcament de l’Escaler, amb les més de 600 places d’aparcament. Dolsa, que ha defensat que “les polítiques són bastant transversals”, veu l’aparcament com una ajuda per organitzar activitats “i d’aquesta manera fer pujar el turisme a la part alta, que ara per ara està una mica abandonada”. A més, aquest aparcament alliberarà un espai “amb capacitat per a algun nou equipament per a la parròquia”.