rios

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ha qualificat el dia d’ahir, en el qual es va aprovar l’IRPF i la llei d’atenció social, com un dia trist per a la família socialdemòcrata autèntica. Rios ha lamentat el suport de Socialdemocràcia i Progrés a les dues lleis i l’actitud de majoria absolutíssima de DA. Ha mantingut que l’IRPF aprovat és injust i la llei d’atenció social, inhumana.

David Rios ha reiterat aquest matí a Ràdio Nacional els arguments que van fer que el Partit Socialdemòcrata s’abstingués en la votació de la llei de l’IRPF. Considera l’impost convenient, però no com s’ha plantejat, ja que creu que les rendes més altes, les de capital, no tributaran com cal. També ha lamentat l’aprovació de la llei d’atenció social que ha qualificat d’inhumana. Per tot, ha dit que ahir va ser un dia trist per a la família socialdemòcrata autèntica en referència al vot a favor a les dues lleis del grup mixt. Rios ha afirmat que “no s’entén que una branca que defensa la socialdemocràcia pugui votar a favor d’una llei tan injusta, sobretot per les persones que ho estan passant malament”. Ha afegit que “no és concebible que l’estat imposi una obligació individual (l’IRPF) però després la persona com a individu no pugui demanar una ajuda perquè l’estat no li dóna”.

Rios ha dit, a més, que entén que el pacte d’estat proposat al cap de Govern, Antoni Martí, no hagi prosperat. Considera que “és trist però legítim” perquè “tenen majoria absoluta i estan actuant sense escoltar ningú”. El president del grup socialdemòcrata diu entendre “que mantenir 22 consellers en línia ha de ser una feina duríssima i només fa falta que s’afegeixi una variable: fer una pacte d’estat amb el Partit Socialdemòcrata, l’etern enemic”.

Ha assegurat que l’anunci per part de DA d’una llei que fixarà el sostre d’endeutament de les finances públiques és una mesura de distracció. Ha comentat que l’estudiaran en profunditat perquè pot afectar els pressupostos de l’Estat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada