Rios assegura que, “si nosaltres guanyem les eleccions, el Futbol Club Andorra es quedarà”

“Està clar que si nosaltres guanyem les eleccions, el Futbol Club Andorra (FC Andorra) es quedarà”. Així de contundent ha estat el candidat a cònsol major per la candidatura de Partit Socialdemòcrata i Independents d’Encamp, David Rios. “Entenem que és un element dinamitzador de la parròquia”, ha justificat, afegint que “les millores que s’aportin a les instal·lacions també s’aportaran a la resta de clubs esportius d’Encamp”, i doncs, se’n beneficiaran des dels més petits fins als més grans.

Així, Rios ha assegurat que, si el FC Andorra pugés de categoria, s’adaptarien les instal·lacions de Prada de Moles “sense cap mena de problema”, doncs són unes instal·lacions del Comú i en gaudiran els altres clubs de la parròquia. En aquest sentit, “si nosaltres tenim l’oportunitat de governar, una de les primers coses que farem és seure amb el FC Andorra i altres clubs de la parròquia per parlar de quines necessitats tenen i prioritzar les inversions que s’han de fer en aquestes instal·lacions”, s’ha compromès el cap de llista. En aquest punt, Rios ha aprofitat per denunciar que “és una llàstima” que quan es va fer la inversió inicial per a la construcció del complex esportiu de Prada de Moles no es tinguessin en compte determinats aspectes com pot ser la coberta per a les graderies, un accés als lavabos públics més accessible, i fins i tot un accés accessible, també per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda a les graderies.

“Considerem que l’esport és un element socialitzador i integrador molt important”, ha afirmat el candidat, motiu pel qual “posarem tots els recursos necessaris per modernitzar i ampliar” els poliesportius tant d’Encamp com del Pas de la Casa, ha explicat Rios, i també s’aprofitarà per reorganitzar aquestes instal·lacions perquè “actualment hi ha certes mancances i és important que els esportistes d’aquesta parròquia tinguin unes instal·lacions al 100% efectives”.

 

La candidatura de PS i Independents d’Escaldes-Engordany avaluarà l’accessibilitat dels seus carrers i espais públics
La candidatura de Partit Socialdemòcrata i Independents d’Escaldes-Engordany s’ha compromès a fer un estudi de l’accessibilitat de la parròquia, des del punt de vista de l’accessibilitat universal, és a dir, per a totes les persones. Antoni Fernandez, candidat número 9 de la llista de PS i Independents d’Escaldes-Engordany, ha exposat que “tota la gent pot tenir problemes diversos en la seva vida a l’hora de moure’s” i, per tant, per fer l’estudi “pensem no només en persones amb discapacitat sensorial, motriu o cognitiva, sinó també amb gent gran, dones embarassades…”.

Així, la idea és avaluar els carrers, espais i establiments públics “per aplicar les mesures pertinents per millorar-ho en cas que sigui necessari”, ha manifestat Fernandez, que ja ha avançat que ho serà en diversos punts. “Definitivament, tenim problemes bastant greus, penso, d’accessibilitat a la nostra parròquia”, ha afirmat el candidat, i “no només d’accessibilitat, sinó també de seguretat”. En aquest punt, ha assenyalat voreres molt estretes i amb pilones metàl·liques “que impedeixen el trànsit de les persones amb normalitat”, o fetes amb materials que al mullar-se són molt relliscants i que “són problemàtiques per a tothom, i fins i tot perilloses”, entre molts altres aspectes a millorar.

 

Units pel Canvi defensa la necessitat de crear un centre de dia per a la gent gran a la parròquia
La candidatura d’Units pel Canvi defensa la necessitat de crear un centre de dia per a la gent gran a la parròquia, així ho ha exposat el candidat número 5, Ruben Coelho, durant la visita que els membres d’Units pel Canvi han realitzat aquesta tarda de dissabte a la Llar de Lòria. Es tracta d’una mesura que donaria servei als padrins, que no caldria que s’haguessin de desplaçar cada dia fora de la parròquia. Aquest servei, a més, es complementaria amb els serveis d’ajuda a domicili per així promocionar l’autonomia de la gent gran i allargar tan com sigui possible l’estada al propi habitatge.

“La gent gran és un actiu fonamental pel desenvolupament de la parròquia”, ha assegurat Coelho, “i per tant s’han de cuidar promovent aquelles iniciatives per a que es puguin integrar a les activitats del poble”. Així, a part del centre de dia i programes que s’orientin a l’envelliment actiu, Units pel Canvi també crearà el consell de gent gran, per escoltar les seves necessitats i els consells, fruit de la seva experiència.

 

Movem Ordino es compromet a reobrir immediatament el punt jove de la parròquia
La candidatura de Movem Ordino s’ha compromès aquest dissabte a reobrir el punt jove de la parròquia de manera immediata. “Creiem que el jovent ha d’estar implicat en la vida de la parròquia i compromès, i el punt jove és un punt neuràlgic i és important que estigui actiu perquè el jovent estigui implicat i hi hagi més cohesió a la parròquia”, ha defensat el número 5 de la llista, Eric Urigüen. En aquest sentit, ha considerat que reobrir el punt jove “és de les primeres coses” que en matèria de joventut hauria de fer la nova corporació.

Més enllà del punt jove, que serviria de punt de reunió per tirar endavant propostes i projectes diversos, Movem Ordino també es compromet a fer reunions periòdiques amb els joves per escoltar les seves necessitats i idees d’activitats i alhora que “establirem un vincle amb la gent gran per treballar amb projectes intergeneracionals”, ha exposat Urigüen.

 

PS i Independents d’Andorra la Vella revisarà la concessió del bus comunal per respondre a les necessitats dels ciutadans
La candidatura del Partit Socialdemòcrata i Independents d’Andorra la Vella revisarà la concessió del bus comunal per assegurar-se que dona el servei contractat i necessari. La candidata a cònsol major, Dolors Carmona, ha exposat les denúncies i queixes que els veïns els han fet arribar en relació a aquest nou servei: “molts ciutadans de la parròquia ens estan dient que no està donant el servei pel qual s’havia contractat i concedit”. “Es demanava que els ciutadans el poguessin utilitzar per desplaçar-se per dins de la parròquia i veiem que els ciutadans que l’utilitzen no poden comptar amb aquest servei perquè no passa amb la freqüència que tenia anteriorment i que s’havia compromès, i a la vegada la capacitat d’aquests autobusos fa que tampoc tinguin la seguretat de poder-lo utilitzar”, ha exposat Carmona.

En aquest sentit, la candidata a cònsol major ha sentenciat que “no es qüestió de pagar més o menys sinó de donar servei, i aquest servei els ciutadans l’han de poder utilitzar”. A més, aquest està subvencionat “quasi íntegrament per diner públic, i ja sabem d’on surt, som tots que hi contribuïm”, ha afegit Carmona, que ha insistit que “el que cal és prendre mesures urgents perquè els ciutadans es mereixen tenir un transport públic”.

Així mateix, “si el que volem és promocionar mesures en medi ambient i mobilitat, el que hem de fer és que doni resposta a les necessitats dels ciutadans i per a tots els ciutadans”, ha manifestat Carmona, que considera que a la parròquia cada vegada hi ha més problemes de mobilitat i accessibilitat, i que tot plegat també té un impacte mediambiental. És en aquest sentit que la candidatura socialdemòcrata també aposta per promocionar la mobilitat sostenible. En aquest sentit, per un costat hi ha el facilitar que els desplaçaments es puguin fer caminant, i per l’altre el promocionar vehicles menys contaminants, i així “contribuir a minimitzar l’impacte en el medi ambient”, ha dit Carmona.

Una altra mesura lligada a la mobilitat és l’establiment de “tarifes preferents” de pàrquing per als veïns de la parròquia. “Creiem que és una consideració que es mereixen els ciutadans d’Andorra la Vella perquè són ells els que contribueixen pagant els seus impostos al Comú”, ha declarat la candidata a cònsol major.

 

PS