País: Itàlia

Superfície: 134 km2. La ciutat està siutada a l’est d’Itàlia, a la riba del mar Adriàtic i és capital de la província del mateix nom i a la regió d’Emilia-Romagna.

Població: No arriba als 150.000 habitants

Clima: Rimini compta amb un clima de transició, amb estius calorosos i hiverns força frescos.

Curiositat: Rimini és la ciutat del genial director Federico Fellini.

Cuina: Un dels símbols de la gastronomia de la regió és la piada, un pa de base molt fina, que es pot degustar en calent, amb pernil o embotits de la zona o bé amb formatge d’untar. Les carns ala graella, però fonamentalment el peix formen part de la cuina de Rímini. No pot faltar la pasta i els vins de la zona. També es produeix a la zona oli d’oliva, de denominació d’origen, i trufa blanca.

Rimini no tan sols és conegut per ser un dels indrets turístics de primer ordre d’Itàlia, sinó que també és el lloc on va néixer el genial director Federico Fellini. L’aeroport d’aquesta ciutat, relativament petita, de 150.000 habitants, porta el seu nom.

Lloc turístic per excel·lencia, la ciutat de Rímini compta amb quilòmetres i quilòmetres de platja. Però Rímini és molt més que això. Antiga colònia romana, la ciutat va ser ocupada pels gods i pels bizantins i va ser el bressol dels Malatesta en el Renaixement.

Alguns dels monuments que mereix la pena de visitar són:

· Arc d’August, de l’any 27 abans de Crist. El trobem en el punt de confluència entre la Via Flaminia i la Via Emilia i és un dels exemples més antics i més bens conservats d’arc de triomf romà.

· El pont de Tiberi. Iniciat l’any 14 abans de Crist, l’obra es va finalitzar sota el mandat de Tiberi. Està format per cinc arcs de mig punt i des d’allà sortien dos vials, un que arribava fins a Piacenza per la Via Emilia i un altre que portava fins a Ràvena, passant per Via Emilia.

En aquest espai es troba també el conjunt arqueològic Domus del Chirurgo, la Casa del Cirurgià, on al segle III es feien les operacions.

Destacat del període medieval hi ha el Palau de l’Arengo i els frescos del segle XIV de l’església de San Agustín, així com l’església bizantina de Santarcangelo.

Durant els segles XIII i XIV la zona va estar sota el domini de la família Malatesta, una de les més influents d’Itàlia en aquells temps. Destaca a Rímini el Temple Malatestiano, obra mestra del Renaixentisme italià, axí com el Castel Sismondo.

Molt popular i animada és la Piazza Cavour, on els diumenges també es duu a terme un mercat.

Rímini i la seva província són un lloc destacat culturalment -com hem vist- i també turísticament, amb equipaments, d’entre els quals hi ha 700 balnearis i 470 hotels que fan de la zona un complex turístic de primer ordre.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada