ricard riba

Ricard Riba ha presentat la seva dimissió com a conseller del Comú de Canillo. Riba ha assegurat que els motius per plegar ara, a menys de tres mesos per les eleccions comunals, són “estrictament personals, familiars i laborals” i que, “en cap cas guardo cap rancor als cònsols ni a l’equip comunal”. Riba assegura que de moment “faig un pas enrere de la política comunal”, però no descarta tornar-hi “amb una implicació major que la que pot tenir un conseller”.

Riba, que fins ara formava part de les comissions d’Agricultura i Paisatge, Social i Joventut i Cultura i Esports va presentar la seva renúncia i va exposar els motius al cònsol major, Josep Mandicó, aquest dimecres. Per llei, assegura que haurà de ser conseller encara durant quinze dies més, i probablement s’aprofitarà la sessió de Consell de Comú del proper 7 d’octubre per oficialitzar la renúncia.

Riba ha deixat clar que l’únic motiu per plegar és “personal, familiar i laboral”, i que en cap cas és perquè hagi tingut cap mala relació amb l’equip de govern –cal recordar que durant el mandat se li ha retirat part del sou en dues ocasions per no assistir a algunes comissions-.

Riba admet que “potser m’equivoco plegant ara, potser m’hauria d’haver esperat a les eleccions o haver plegat abans”. Tot i això, deixa clar que no es tracta de cap maniobra política: “no tinc contactes amb ningú per presentar-me sol a les properes eleccions comunals”.

En aquest sentit, ha assegurat que “de moment faig un pas enrere en la política”, però “no descarto tornar-hi més endavant”. Si ho fa, però, deixa entendre que voldria fer-ho com a candidat a cònsol, ja que assegura que “vull poder treballar més per la parròquia, des d’una posició on pugui fer més que el que he fet fins ara com a conseller, ja que després de dos mandats considero que tinc força experiència”.

Riba assegura que “soc ambiciós” i que si torna a la política “serà per presentar-me jo, o per associar-me amb algú”, però sempre tenint clara aquesta premissa. En relació a si té intenció de tornar ja de cara a les eleccions comunals del desembre, Riba assegura que “avui, la resposta és no”, tot i afegir que “tampoc hi tanco la porta”. La seva aspiració, però, té clar que se cenyeix a la política comunal, i no pas a la nacional.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada