riberayguaEl ministre de Presidència, Antoni Riberaygua, ha declarat que ‘el tema de les actes és un tema menor que no hi dono més importància’ i que espera dels cònsols ‘propostes fermes i creatives que vagin en benefici de la ciutadania encara que siguin contràries a la meva’. Riberaygua ha fet aquestes declaracions responent les queixes dels cònsols en relació a les actes de les reunions mantingudes pel ministre amb els diferents comuns i que consten en la documentació que se’ls va lliurar.

Riberaygua s’ha pronunciat sobre les acusacions dels cònsols, tant pel que fa a les actes adjuntades a la documentació que els va lliurar com les d’inconstitucionalitat de l’avantprojecte de reforma de la llei de competències. El ministre de Presidència ha dit que l’afer de les actes per a ell ‘és un tema menor’ i que ‘no hi dono més importància i no entraré pas a qualificar cap declaració que es fa perquè aquest debat s’ha de portar amb serenor, almenys per part meva’.

Sobre la insconstitucionalitat de l’avantprojecte ha declarat que encara no tenia cap constància de cap informe elaborat per encàrrec dels cònsols: ‘quan ho sàpiga estaré en disposició de contestar amb la rigorositat i la seriositat que mereix la pregunta’. Riberaygua ha dit que ‘m’interessa que el projecte avanci, que m’aportin [els cònsols] propostes fermes, encara que siguin contràries a les que hem proposat des del Govern, propostes creatives i que vagin en benefici de la ciutadania’.

Tot i això, el ministre no se n’ha estat d’afirmar que l’avantprojecte ‘no és un canvi de model d’estat, és un canvi de la Llei qualificada de competències’. I ha continuat afirmant que ‘és una reforma que parteix d’un paradigma nou: això és teu i això és meu s’ha acabat, això és de tots i tots som el poble d’Andorra’.

També ha negat l’efecte centralitzador del qual se l’acusa, sinó que ha afirmat que ‘aquest projecte té dos eixos, una major eficiència a l’hora de donar els serveis als ciutadans i una millor sostenibilitat econòmica, no hi ha cap efecte centralitzador’. Sí que ha reconegut que hi ha d’haver ‘efectes de coordinació’, però en la línia de saber col·laborar i d’unir esforços.

Antoni Riberaygua ha apel·lat a la unitat de criteris, d’òrgans, a la simplicitat administrativa, i per fer-ho possible ‘les administracions el que hem de fer és treballar junts, col·laborar però amb criteris que facin que el ciutadà no tingui una dispersió alhora de plantejar qualsevol qüestió davant de qualsevol administració inclòs el Govern’.

‘Estic segur i convençut’ ha conclòs Riberaygua ‘que els senyors cònsols una vegada examinin el projecte faran unes propostes molt més creatives que la meva, n’estic segur’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada