riberaygua-1

Antoni Riberaygua deixarà oficialment l´executiu dimecres vinent. Antoni Martí ha declarat que la dimissió del ministre de Presidència per discrepàncies sobre l´acord de delimitació de competències entre l´executiu i els comuns és un cop dur personalment i políticament. Riberaygua ha volgut recalcar que ell i Martí mantenen la confiança personal i política.

Antoni Riberaygua ha explicat que la dimissió com a ministre de Presidència respon al fet que no hagi pogut aconseguir el consens amb els comuns sobre la delimitació de competències i transferències, tal com li havia demanat el cap de Govern.

Valora molt positivament haver pogut enllestir la reforma dels tràmits de l´administració i la llei del joc. Riberaygua i Martí comparteixen l´opinió que la reforma de les delimitacions de competències de les corporacions comunals s´haurà d´abordar tard o d´hora.

“Quan catorze persones elegides pel poble entenen que el projecte que fa un ministre, no elegida, s’ha d’abordar d’una altra manera, un s’ha de plegar davant la democràcia. I més quan has estat contractat i demanat de fer aquesta feina sota el consens”, ha dit Riberaygua.

Martí ha declarat que no té previst anomenar cap substitut per Riberaygua i que les competències que exercia les assumirà personalment. També ha reconegut que tots dos van discrepar quan va decidir cessar la direcció de la policia, fet que Riberaygua no compartia.

“Ho dic perquè ho penso. Sabia quan el vaig nomenar que a un amic no se’l canvia. I que podia arribar aquesta situació. La política és molt complexa i com a Cap de Govern he de prendre decions sense basar-me únicament al tomb de les amistats o dels sentiments personals”, ha afirmat Martí.

Martí i Riberaygua han volgut afegir que mantenen la seva amistat personal. Riberaygua, finalment, ha assegurat que potser hauria d´haver tingut unes formes diferents en les negociacions amb els comuns i els hauria d´haver donat més participació.

4 comentaris

  1. El Sr. Antoni Riberaygua amb la seva dimissió ha demostrat, una vegada més, la seva coherència i honestedat política, convenciment democràtic i sobretot la seva honradesa tant política com personal. Rebi Sr. Riberaygua la meva admiració. La colla de polítics arribistes i oportunistes: Alcobé, Cinca… en podrien prendre bona nota i exemple.

  2. Almenys ha tingut l’honradesa de dimitir i d’admetre que no ha pogut portar a terme la tasca que se li va encomanar. Al contrari de Martí, que afirma que el pacte amb els comuns té molt valor. Alguns dia es reconeixerà el mèrit de Riberaygua pel simple fet d’haver estar l’únic que ha volgut fer aquesta reforma a fons. La resta, el que han volgut és passar el temps sense fer res i deixar tot tal i com està. Algú li haurà de donar la raó quan es vegi que la despesa és insuportable per la repetició innecessària de competències.

  3. Una llàstima? Ministres com ell? Després de la crispació a Interior i la manca de feina mostrada tant allà com en el “ministeri” actual, més valdria que agafes els trastos per sempre més. Ja porta uns quants anys llepant la pedra de sal que l’hi hem pagat entre tots. Aquest, el Martí, el Salvans, el Bartumeu i tota aquesta cleca que no són més que funcionaris encoberts cobrant tota la vida de les minses arques estatals, ja poden fotre el camp. Ja hem vist el país que ens han deixat entre tots ells.

  4. Es una llàstima perdre un ministre com a Riberaygua Andorra necessita mes elements com ell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada