El ministre de Presidència, Antoni Riberaygua, ha descartat que el Govern vulgui impulsar ‘una moratòria sense cap altra mesura que l’acompanyi’ per solucionar la situació d’endeutament dels comuns, especialment el de la Massana, que ha sobrepassat el sostre marcat per la Llei. Riberaygua ha dit que una moratòria ‘és una perversió de la llei’ i que hi ha d’altres solucions que no ha volgut avançar. El ministre ha fet aquestes declaracions a demanda del president del grup mixt, Jaume Bartumeu, en el marc de la pregunta de control al Govern sobre l’estat de les negociacions amb els comuns sobre la delimitació de competències.

El ministre de Presidència, Antoni Riberaygua, no s’ha mostrat partidari aquest dijous d’aplicar una moratòria pel que fa al compliment del sostre d’endeutament que marca la Llei de finances comunals, tot i que el ministre de Finances, Jordi Cinca, sí que afirmés recentment que aquesta podia ser una possibilitat. Riberaygua ha deixat clar que el Govern no dirà ‘aquí no passa res’, i que en tot cas no aposta per una moratòria sense cap mesura que l’acompanyi, perquè aquesta mesura és una ‘perversió de la llei’.

D’altra banda, el ministre, a demanda de Jaume Bartumeu, ha explicat les reunions que ha tingut amb els comuns i la demanda d’informació que els ha fet en relació a la reforma de les competències i transferències. A més, també ha indicat que s’ha demanat a tots els directors del Govern un estudi de les seves funcions dins de l’àmbit competencial, i que s’han creat un total de 25 grups de treball amb la participació de 50 persones.

De la seva banda, Bartumeu ha trobat exagerada la xifra de 25 grups, i ha retret al ministre que si les reunions amb els cònsols han estat tan ‘afables’, no entén les declaracions de dos d’ells manifestant el seu desencís en relació a la negociació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada