Ribas creu que les retallades han de ser ‘circumstancials’ fins que millori la situació econòmica

L’excap de Govern, Òscar Ribas, creu que les retallades que vol implantar l’Executiu han de ser ‘circumstancials’ fins que la situació econòmica millori. Així ho ha manifestat durant una entrevista al programa Vox populi de RNA, en el que ha deixat clar que ara és el moment de fer les retallades que poden durar entre ‘un o dos anys’, fins que la situació de crisi econòmica es normalitzi.

Òscar Ribas s’ha mostrat partidari d’aplicar les retallades proposades pel Govern però ha afegit que haurien de ser ‘circumstancials’ fins que la situació millori. També considera que les retallades dels sous dels funcionaris haurien d’anar acompanyades de l’aplicació d’un IRPF per tal que tothom contribuís a millorar les arques de l’Estat, i ha recordat que ell fa 20 anys que defensa que la fiscalitat andorrana s’ha d’armonitzar i homologar amb la de la Unió Europea, amb les mateixes figures impositives però amb un percentatge molt més baix.

A més, l’excap de Govern ha afegit que Andorra també es ressentirà de les retallades que s’estan duent a terme als països veïns ja que són els principals consumidors del mercat andorrà. De fet, creu que l’economia de l’Estat se’n ressentirà més de les retallades d’Espanya que de les andorranes.

D’altra banda, Ribas ha alertat que la banca andorrana ha arribat a uns límits d’endeutament preocupants. En aquest sentit, ha recordat que les banques tenen una capacitat d’aconseguir crèdit en funció d’una legislació internacional, i que un cop assolit aquest topall s’ha de restringir la concessió de crèdits als particulars i a l’administració pública si no es volen tenir dificultats. Per això, creu que s’hauran de buscar altres mitjans de finançament que ‘no són fàcils’, a l’exterior o a través del deute públic privat, tot i que ha recordat que aquest últim ‘també és limitat’.

1 comentari

  1. Estic d’acord amb el que diu el millor CAP de Govern que em tingut, si els politcs que em tingut despres d’ell haguessin estat al seu nivell, una altra Andorra millor tindriam ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *