Ribas creu que demanar responsabilitats ‘penals o econòmiques’ als polítics no és factible en una democràcia

L’excap de Govern, Òscar Ribas, creu que demanar responsabilitats ‘penals o econòmiques’ als polítics per les seves decisions no és factible en una democràcia perquè això suposaria ‘caure amb el sistema dels tribunals populars’ que amb l’experiència que hi ha hagut en dictadures no creu que sigui el ‘camí convenient’. Ribas ha fet aquestes declaracions en el decurs d’una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA, en referència a la petició que s’ha fet des d’algunes plataformes ciutadanes sobre la necessitat d’elaborar una llei de responsabilitat política.

L’excap de Govern, Òscar Ribas, ha opinat aquest dilluns sobre la petició d’algunes plataformes ciutadanes sobre la necessitat d’elaborar una llei de responsabilitat política. Ribas creu que ja hi ha mecanismes previstos a les constitucions que vetllen pels interessos dels ciutadans com poden ser les mocions de censura, la dissolució del Parlament o la intervenció dels tribunals.

Ribas ha recordat que hi ha països com els Estats Units que tenen mecanismes com l’impeachment que permeten destituir el president o el recall dels anglesos, i ha citat Liechtenstein on es contempla la possibilitat de destituir els parlamenaris a través d’una moció popular. En aquest sentit, l’excap ha assenyalat que aquestes són les úniques vies democràtiques que hi veu, perquè demanar responsabilitats ‘penals o econòmiques’ per decisions polítiques no és factible en una democràcia. Per això, les úniques opcions que veu són els models de països com Liechtenstein, els Estats Units o Gran Bretanya i ha recordat que a Andorra també existeix la possibilitat de fer iniciatives legislatives populars.

1 comentari

  1. Es increïble que no es pensi ni en replantejar un sistema en el que no hi ha hagut mai cap politic als tribunals ni inculpat de res,
    Segurament deu ser l’ únic pais del mon en el que passa aixo.

    El que és inadmisible és que fagin i desfagin sense cap possible consequencia.

    Lamentable!!!!

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES