El pantà de Rialb avança, a través del Consorci Segre-Rialb, cap a l’objectiu de convertir-se en una Estació Nàutica d’Interior. L’obtenció d’aquesta marca de qualitat, suposaria la consolidació de la dinamització econòmica del territori i la projecció internacional com a destí turístic.

De moment, enguany s’ha rebut set sol.licituds d’empreses interessades a explotar el pantà per a activitats nàutiques i d’aventura. Així, per segon any consecutiu es disposarà a la zona d’opcions lúdiques i esportives com el piragüisme d’aigües tranquil.les, la canoa canadenca, el kitesurf, el windsurf, el bus bop o l’esquí nàutic.

Cal afegir que el Consorci Segre Rialb treballa actualment en l’edició de la guia que aglutinarà tota l’oferta de l’entorn de Rialb, així com el calendari anual de competicions esportives i el llistat de serveis. A això s’afegeix la redacció del Pla d’usos i serveis que ha de determinar els diferents espais de lleure i la navegació.

Un dels membres del Consorci Segre Rialb, Àngel Villarte, alcalde de Tiurana, espera que d’aquí a dos anys es rebi el vistiplau per obtenir el títol, que seria el primer que s’atorga a l’Estat espanyol. Tanmateix, Villarte reivindica que finalitzin les obres pendents de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, que ha de construir sis embarcadors.

Requisits per a esdevenir Estació Nàutica d’Interior

El requisit fonamental per esdevenir una Estació Nàutica d’Interior és que el destí estigui vinculat a un llac, embassament, pantà o riu on es desenvolupin activitats d’aigua. A més, cal disposar de centre mèdic, una de les activitats nàutiques ha de tenir tradició a la zona i repercussió nacional o internacional i la destinació ha de comptar amb algun element que el caracteritzi i posicioni com a lloc de pràctica d’esports nàutics.

Es tracta així de consolidar en una Estació Nàutica d’Interior un producte format per allotjament i activitats nàutiques que es diferenciï de la resta de l’oferta per un servei estandarditzat de qualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada