La revetlla de Sant Joan ha donat el tret de sortida oficial a l’estiu. La tradició del foc, els petards, el cava i les coques s’ha tornat a viure un any més arreu . La Flama del Canigó ha ajudat a encendre fogueres a l’Alt Urgell i, per exemple, a la Seu, l’han feta arribar al camp annex del pàrquing del Doctor Peiró un grup de ‘moteros’ urgellencs.

Aquest espai ha estat l’escenari de la revetlla, que ha coincidit amb la celebració dels 20 anys dels Diables de l’Alt Urgell. Cal assenyalar també que a la comarca s’ha celebrat les Jornades de Mitologia del Pirineu. Pel que fa a la resta de l’Alt Pirineu i Aran, han destacat els actes tradicionals com l’encesa d’eth Haro a la Val d’Aran o les falles d’Isil, al Pallars.

La nit de la revetlla de Sant Joan ha acabat sense que hi hagi hagut cap incidència important a la zona. A l’Alt Pirineu s’ha registrat un total de 20 actuacions dels Bombers de la Generalitat, des de les vuit del vespre fins les vuit del matí. La majoria dels serveis han estat de dispositius de prevenció (10), tot i que també s’han fet sortides per incendis en vegetació (3), en contenidors o cotxes (4) i per accidents (3).