Revetlla de Sant Joan sense falles, però amb la flama del Canigó

Arribada de la flama del Canigó
Arribada de la flama del Canigó portada pels monitors d’AINA (ATV)

Malgrat les circumstàncies especials d’aquest any, fallaires i institucions han volgut mantenir mínimament el sentit de la festa del foc. Per això s’ha celebrat un acte simbòlic a la plaça del Consell General, on ha arribat la flama del Canigó.

Ja se sabia que enguany les falles no cremarien, però els fallaires i el Centre de la Cultura Catalana han volgut donar sentit al símbol principal de la festa: el foc. En una plaça del Consell General sense el brogit de gent d’altres anys, els monitors d’AINA han entrat amb una torxa encesa amb la flama del Canigó i l’han lliurat a la síndica general. En el seu manifest, s’ha volgut remarcar el simbolisme de l’acte, el primer que es fa públicament després del període de confinament per la pandèmia de la Covid-19.

Roser Suñé també ha tingut un record per les víctimes. Ha recordat que “el foc simbolitza moltes coses. Espanta, però també significa purificació i renovació. I és un bon símbol per a aquest període que reprenem, d’alguna manera, les activitats amb una certa normalitat encara controlada. I després crec que s’ha de tenir aquest pensament, també, per la gent que ha patit i que ha perdut éssers estimats en aquest període”.

Andorra la Vella, que havia de ser enguany la parròquia amfitriona, ho serà l’any vinent. La flama del Canigó, amb dues falles, quedarà exposada fins demà al comú. El fallaire major de les Valls d’Andorra 2019 Ferran Brasó també mantindrà el títol un any més, esperant que el 2021 es pugui celebrar la festa com és tradicional i proclamar un successor.

TOTES LES NOTÍCIES