violencia-masclista-pirineu

La  presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Teresa M. Pitarch, i la delegada territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a l’Alt Pirineu i Aran, M. Rosa Amorós, han presidit aquest matí la reunió de la Taula Institucional per a l’abordatge de la violència masclista a l’Alt Pirineu i Aran, màxim òrgan de representació i decisió en la lluita contra la violència masclista que té per objectiu millorar la resposta a les dones que travessen aquestes situacions i optimitzar els recursos.
 
En la Taula institucional d’aquest matí, que s’ha celebrat al Centre de Suport Territorial a Tremp de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, s’han exposat les darreres actuacions liderades per l’ICD a Catalunya en l’àmbit de la violència masclista, així com les accions i els projectes del Circuit per a l’abordatge de la violència masclista a l’Alt Pirineu i Aran.
 
En el transcurs de la reunió la presidenta de l’ICD, Teresa M. Pitarch, ha anunciat “la revisió i ampliació de l’actual protocol d’abordatge de la violència masclista per incloure l’assetjament sexual i les agressions sexuals a les dones i adolescents en els espais públics, que inclou l’àmbit laboral”. Pitarch ha exposat que ja s’ha realitzat l’avaluació del Programa d’Intervenció Integral contra la violència masclista que finalitzava l’any 2015 i també de la Xarxa d’intervenció Integral contra la violència masclista, que ha analitzat la intervenció coordinada dels recursos i l’abordatge que s’està fent amb les dones, adolescents i infants, principalment davant les urgències, les necessitats d’habitatge i la inserció laboral.
 
La presidenta de l’ICD també ha anunciat a Tremp que “s’ha realitzat una diagnosi i un informe jurídic sobre l’abordatge de les violències sexuals a Catalunya que permetrà dissenyar i implantar un model d’abordatge de les violències sexuals a Catalunya”. I ha exposat que “el proper Programa d’intervenció integral contra la violència masclista 2016-2019 prioritzarà la coeducació i la prevenció de la violència masclista a les escoles; el treball amb els mitjans de comunicació pel que fa a la seva coresponsabilitat amb l’eradicació de les estructures culturals sexistes i de la violència masclista; potenciarà el treball amb els homes agressors; millorarà l’accés de les dones en situació de violència masclista el sistema  judicial; enfortirà la xarxa de recursos d’abordatge de la violència masclista, així com la intervenció coordinada a tots els territoris”.
 
En la Taula han participat representants dels diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, de la regió policial, els Consells Comarcals, i la demarcació a l’Alt Pirineu i Aran del Col·legi de l’Advocacia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada