conadisLa ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, ha presidit la reunió del Consell Nacional de Discapacitats (Conadis), que ha tingut lloc aquesta tarda a la planta baixa de l’edifici administratiu. Ferrer ha estat acompanyada per la secretària d’Estat d’Afers Socials, Ester Fenoll, la secretària d’Estat d’Ocupació, Caterina Juan, i per la secretària d’Estat de Justícia i Interior, Eva Descarrega. També han estat presents representants de les diferents associacions dins de l’àmbit de la diversitat funcional.

En la trobada, que s’ha realitzat en el transcurs d’aproximadament dues hores, s’ha treballat en l’informe sobre l’adequació de la normativa andorrana a la convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat (CDPD), que ha de servir per preparar un projecte de llei que reculli les adaptacions necessàries de manera més urgent. De la mateixa manera s’ha treballat en l’informe que la CDPD reclama als estats, que s’ha de presentar al Comitè de les Nacions Unides. Aquest informe haurà de recollir les mesures que s’hagin adoptat per complir les obligacions i sobre els progressos realitzats. El redactat s’haurà de lliurar el març del 2016, per aquest motiu en la reunió també ha participat un expert de la convenció sobre els drets amb persones amb discapacitat, Pep Solé, qui liderarà la implementació de la convenció a Andorra i col·laborarà en el text esmentat.

En la reunió s’ha traslladat a les diferents associacions i als seus integrants la voluntat de col·laboració, així com la integració en tots els nivells de seguiment, per tal de dur a terme l’adequació de la normativa tal com es requereix en la convenció sobre els drets amb persones amb discapacitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada