costa-consell2Dia decisiu per a la formació dels grups parlamentaris. Les forces polítiques s´han emplaçat aquesta tarda a una reunió per decidir si es cedeixen consellers a Junts i a SDP perquè tinguin grup propi. A hores d´ara no hi ha cap decisió presa, perquè tant DA com Liberals d´Andorra tindrien inconvenients si ho fessin. Pel que fa a la investidura d´Antoni Martí com a cap de Govern, no es farà fins a la setmana vinent.

Els consellers demòcrates s´han reunit aquest matí per preparar la trobada que tindrà lloc a la tarda entre el conjunt de forces polítiques per tancar la constitució dels grups parlamentaris. Els parlamentaris de DA es debaten sobre si deixar un conseller a Junts perquè pugui tenir grup i un cop constituït, que el conseller cedit torni al grup demòcrata. Però si el cedissin, perdrien la majoria a la junta de presidents.

El mateix passa amb Liberals d´Andorra, que hauria de deixar dos consellers a SDP perquè pogués formar grup. Els Liberals valoren quin impacte tindria cedir-los, ja que un s´hauria de quedar de forma permanent i això podria tenir repercussions en la presència a les comissions legislatives. A hores d´ara, una part dels consellers liberals s´inclina per no fer cessions, mentre que l´altra defensa fer-ho. El motiu seria tornar el favor d´SDP a la Massana, on la formació progressista va fer campanya per la llista territorial liberal.

El que sembla clar és que si Liberals no cedeix consellers tampoc ho farà DA i, per tant, Junts i SDP hauran de formar conjuntament el grup mixt.

En qualsevol cas, la investidura d´Antoni Martí com a cap de Govern no es farà fins a la setmana vinent. La voluntat de Demòcrates és, en la mateixa sessió, votar la llei que l´executiu en funcions prepara per poder reestructurar BPA per la via administrativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada