La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, han presidit aquest matí la reunió de la Mesa institucional del Circuit per a l’abordatge de la violència masclista a l’Alt Pirineu i Aran, màxim òrgan de representació i decisió en la lluita contra la violència masclista. L’objectiu és millorar la resposta de l’administració a les dones que travessen aquestes situacions i optimitzar els recursos.
 
En la Mesa institucional d’aquest matí, que s’ha celebrat a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, a la Seu d’Urgell, s’han exposat les darreres actuacions en el marc delPrograma d’Intervenció Integral contra la violència masclista 2012-2015. Destaca la consolidació dels equips comarcals per a l’abordatge de la violència masclista, l’actualització del mapa de recursos i la guia d’actuació, l’avaluació dels Serveis d’informació i atenció a les dones i la formació adreçada a les persones professionals (atenció d’emergència, drogodependències, especificitat de les dones adolescents, assetjamet i ciberassetjament a l’adolescència, i violència sexual.
 
En el transcurs de la reunió presidenta de l’ICD, Montse Gatell, ha donat a conèixer que l’any passat “20 dones de les comarques de l’Alt Pirineu van utilitzar la Línia 900900120 d’atenció a les dones en situació de violència masclista i que 93 dones i 29 filles/fills van ser atesos a través dels 6 Serveis d’Informació i Atenció a les dones (SIAD)”. També s’ha referit al Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) que l’any apassat va oferir atenció a 109 dones i 24 filles i fills.
 
Els SIAD compten amb la col·laboració de l’ICD i posen a disposició de les dones un servei d’assessorament psicològic i jurídic que donen resposta, de manera coordinada, a les necessitats d’informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones, ja sigui de l’àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. La detecció, la prevenció i sensibilització en relació a la violència masclista és un dels seus eixos de treball.
 
En la reunió han participat representants dels diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, els Consells Comarcals, el Conselh Generau d’Aran, i les demarcacions a Girona i Lleida del Col·legi d’Advocats, el Col·legi de Periodistes, l’Institut de Medicina Legal, i l’Assemblea Territorial de Dones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada