El centre d’interpretació del parc natural de les Valls del Comapedrosa acull avui 18 de setembre, la reunió plenària anyal dels equips internacionals que integren el programa Ectopyr.

Ectopyr és un programa subvencionat amb fons europeus (fons Feder) que pretén generar eines per a l’estudi del canvi climàtic amb la finalitat d’ajudar els gestors dels diferents espais naturals a anticipar-se als possibles efectes causats per l’increment de les temperatures.

Els indicadors utilitzats en el programa són ectoterms (animals “de sang freda”), especialment sensibles a les variacions de temperatura. Dos d’aquests animalons presenten un especial interès ja que són espècies patrimonials endèmiques. L’una és el tritó pirinenc (Calotriton asper) amb una distribució que abraça gairebé tota la superfície dels Pirineus. L’altra, la serenalla pallaresa (Iberolacerta aurelioi, presenta una àrea de distribució extremadament reduïda al voltant de les tres fronteres a l’est del país: Mont Rouch (Mont Roig), Pica d’Estats i Comapedrosa són gairebé els únics llocs on podem trobar aquesta serenalla que viu entre 2000 i 3000 metres d’altitud.

El Parc natural de les Valls del Comapedrosa és un dels punts escollits en el programa Ectopyr per a efectuar el seguiment de les àrees de distribució d’aquestes espècies, així com del seguiment dels paràmetres meteorològics.

Els equips que integren el programa Ectopyr provenen dels 3 països pirinencs:

–          C.N.R.S. (Centre Natinal de Recherche Scientifique) – França

–          C.R.A.R.C. (Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya) – Espanya

–          BOMOSA – Andorra

–          Nature Midi-Pyrénées – França

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada