Reunió de la Taula de Salut mental de l'Alt Urgell
Foto: Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell

Tècnics de diferents entitats i serveis de la Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell s’han reunit per posar en comú les noves accions que es duran a terme durant el 2020 per part de les diferents comissions que la conformen.

La Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell, constituïda l’abril de l’any passat, es planteja com un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per promocionar l’atenció integral en salut mental al territori. El projecte va sorgir de la necessitat d’identificar quines són les mancances a la comarca i afavorir l’aplicació de les polítiques estratègiques marcades pel pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental de Catalunya.

Els objectius específics són, d’una banda, generar coneixement i potenciar l’intercanvi de recursos i la coordinació de tots els agents implicats en salut mental; i de l’altra, fomentar les iniciatives de sensibilització, promoció i lluita contra l’estigma en salut mental, a més de promoure polítiques per millorar l’atenció integral en aquest àmbit al territori.

El document d’adhesió a la Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell el van signar representants d’una quinzena d’institucions i entitats, entre els quals la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, els serveis territorials dels departaments de Treball, Afers Socials i Famílies, Justícia, Interior i Salut, el Consell Comarcal, el Consell d’Alcaldes, l’Oficina Jove, el CAPAU, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’Associació de Familiars i Amics dels Malalts Mentals de l’Alt Urgell i diverses entitats del territori.