La Comissió Mixta francoandorrana en l’àmbit de l’ensenyament s’ha reunit, aquest dimarts, a la seu del Ministeri d’Educació Nacional, de l’Ensenyament Superior i de la Recerca francès a París, en el marc de les trobades ordinàries que se celebren anualment.

La reunió ha estat encapçalada, per part andorrana pel ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, acompanyat per l’ambaixadora d’Andorra a França, Cristina Rodríguez, i part de l’equip directiu del Ministeri, per part francesa, l’ha encapçalat el director general d’Ensenyament Escolar, Jean Marc Huart, el cap del servei de pressupost, de l’Eficiència i les Infraestructures, Alexandre Grosse, el sots director de l’Eficiència i el Diàleg amb les Acadèmies, Bruno Chiocchia, altres directors i caps de departaments relacionats amb l’educació així com l’ambaixadora francesa a Andorra, Jocelyne Caballero.

Ambdues delegacions han tractat aspectes relatius a la convivència i l’evolució dels diferents sistemes educatius al país, i s’ha parlat, de manera específica de la presència del sistema francès al Principat. També s’ha tractat de l’accessibilitat per part del estudiants andorrans a l’ensenyament superior francès, independentment del sistema d’origen, i s’ha constatat un cop més, l’increment d’estudiants universitaris que opten pels centres francesos per cursar els seus estudis superiors. Jover ha constatat l’acompanyament en la tasca d’orientació duta a terme per la delegació d’Educació francesa a Andorra, així com per part del Lycée Comte de Foix, per als joves estudiants que volen anar a França. Les delegacions han celebrat el bon clima de treball i les sinèrgies en l’àmbit de l’educació entre tots dos països.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada