Reunió amb els comerciants per impulsar el foment de les bosses reutilitzables

El director de Medi Ambient, Marc Rossell, s’ha reunit aquest dijous a l’edifici administratiu de Govern amb els representants del sector de comerciants del Principat per impulsar el foment de les bosses reutilitzables als diferents establiments. Aquesta ha estat la segona reunió amb el col·lectiu, tal i com ha exposat Rossell, que ha manifestat que des del Govern “es vol que sigui una regulació consensuada amb el sector” i que estableixi “unes fites conjuntes” que puguin adaptar-se a la realitat del país.

El director de Medi Ambient ha recordat que les normatives europees recomanen l’eliminació de les bosses de plàstic i que Andorra ha d’anar en la mateixa direcció i substituir aquestes bosses per les biodegradables o altres materials més sostenibles. Tot i això, ha recordat que actualment hi ha un estoc considerable de bosses de plàstic als comerços del país, de manera que la transició haurà de permetre adaptar-se a aquest fet.

Rossell ha agraït la bona col·laboració i l’alt nivell de participació per part dels comerciants a l’hora d’abordar la transició cap a les bosses sostenibles mediambientalment i ha precisat que els diferents agents del sector volen anar al mateix ritme en aquest procés.

TOTES LES NOTÍCIES