Retrets entre majoria i oposició per com es paga la crisi de la Covid-19

El president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi,
El president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi. Foto: Arxiu

Cap de les dues esmenes a la totalitat al projecte de llei del pressupost presentades pel PS i Terceravia+UL+I ha prosperat. Els grups s’han emplaçat a poder treballar-lo en comissió i que s’aprovi el més aviat possible, després d’un debat en què la majoria ha defensat la tasca del ministre de Finances i l’oposició hagi demanat una resposta conjunta.

Els tres grups de la majoria han defensat el treball fet pel ministre de Finances amb el pressupost 2021 i han criticat la manca d’un model alternatiu per part de l’oposició.

El president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, ha adduït que “mal favor faríem aprovant aquestes esmenes a la totalitat”. “Ara el que toca és que els consellers de la comissió de Finances segueixin treballant perquè ben aviat es puguin discutir les esmenes i aprovar el pressupost”.

El president del grup liberal, Ferran Costa, ha retret a l’oposició “que semblaven afirmar que disposen d’una bola de vidre que el senyor Jover no té, i tothom sap que malauradament ningú disposa de cap bola de vidre”.

El president del grup demòcrata, Carles Enseñat, ha qualificat el pressupost d’històric i ha demanat “fer-lo encara més històric i que sigui el que aprovem més d’hora vist la situació que ens ha tocat viure”.

De nou, el president del grup de Terceravia+UL+Independents, Josep Pintat, els ha retret que no es tinguessin en compte les aportacions del seu grup durant la primera onada de la pandèmia. “Veig que totes les aportacions que fem, zero, així que a partir d’aquí, molts ànims”, ha dit.

El president del grup socialdemòcrata, Pere López, ha recordat a Ferran Costa que van intentar treballar per una alternativa de Govern després de les eleccions i ha acusat Jover de patir la síndrome del diner gratuït, cosa que el ministre li ha retret.

“Se sent satisfet quan va engreixant la caixa de l’endeutament i quan creu que té la qüestió resolta quan té 1.700 milions d’euros, 234 a la caixa d’una banda i en deu 1.350 milions d’una altra, i que no ens parla mai de qui pagarà tot això”, ha dit López.

El ministre de Finances, Eric Jover, ha respost que el que està intentant fer “és que el Govern, aquesta cambra i els ciutadans tinguin els recursos necessaris per sortir d’una crisi global sense precedents”.

Com era previsible, les dues esmenes a la totalitat al projecte de llei del pressupost presentades pels grups de l’oposició han estat tombades.

TOTES LES NOTÍCIES