Retorn esperançador d’Amàlia i Joan Vinyes al Campionat d’Espanya de Resistència

Amàlia i Joan Vinyes (Seat León – Baporo Motorsport) van completar el primer meeting de la Copa d’Espanya de Resistència (la carrera de la seva tornada al món de la competició) en el podi del Circuit Barcelona – Catalunya.

Van aconseguir una treballada tercera posició després de protagonitzar una prova amb un ritme molt regular i evitant en tot moment les situacions que poguessin representar un risc tant per a la seva integritat com per la seva mecànica. L’objectiu era fer quilòmetres i agafar confiança després de tants mesos d’inactivitat. Sens dubte van superar el repte amb nota.

A l’inici del meeting, un cel molt ennuvolat amenaçava amb complicar el treball dels equips. Durant la primera tanda d’entrenaments lliures van arribar a caure quatre gotes i més d’un va preparar les rodes d’aigua per si de cas. Al final tot va acabar en un esglai i a partir del migdia va aparèixer el sol i les temperatures primaverals.

En els entrenaments lliures, tant Amàlia com Joan es van dedicar a rodar amb la intenció de recuperar el feeling al més aviat possible en un traçat que, malgrat conèixer-lo bé feia moltes setmanes que no hi competien. Els pilots andorrans van aprofitar rodes velles per completar les dues tandes, d’una hora cadascuna, oblidant-se a tot moment d’estar entre els més ràpids de la jornada.

Amàlia resumia d’aquesta manera aquesta primera jornada de la primera cita del CER 2016: “He complert amb l’objectiu que m’havia marcat de recuperar les bones sensacions al volant del León. Una pena que durant la segona tanda he estat molt temps parada en el pit-lane per problemes que hi ha hagut en la pista. Veurem com van les coses demà, el crono tornarà a ser l’enemic a batre en els entrenaments oficials”.

Per la seva banda Joan també es mostrava molt satisfet de com havia transcorregut aquesta primera part del meeting: “Tot ha anat com, més o menys m’esperava. Puc competir, encara que no sigui al 100%, però amb això em dono per satisfet. Demà veurem on estic en la lluita contra el crono i en la disputa en grup de la prova”.

Amb els entrenaments oficials va arribar el moment de la veritat i no va ser fàcil per als germans Vinyes. Amàlia va marcar un crono de 1’57”259, lluny del que ella esperava, aquestes eren les seves paraules: “He tingut problemes per controlar els derrapatges del León. Ha estat una sèrie complicada”.

Joan, per la seva banda, va parar el crono en 1’54”718. Al final dels 20’ es mostrava molt satisfet per la manera com es va desenvolupar la mànega: “No he forçat i m’he trobat còmode en la pista. Físicament em trobo bé a veure què passa en la carrera rodant en grup”.

La carrera (2 hores senar-stop) es va desenvolupar sense problemes per als pilots andorrans de l’equip Baporo Motorsport. Joan va prendre la sortida, va fer els primers 35’ de carrera, la seva germana va agafar el relleu (pràcticament 1 hora) i va tornar a agafar el volant del León Joan, que va completar la prova.

Des de l’inici, els germans Vinyes van estar de manera regular en posicions de podi de la classe TCR. Al final van creuar la meta en la tercera posició. Un tercer lloc en el podi que es com un triomf després de tots els obstacles que han hagut de superar durant aquests últims mesos.

La propera cita del Campionat d’Espanya de Resistència es disputarà en el circuit francès de Ledenon, proper a la localitat de Nimes. El meeting es disputarà els dies 7 i 8 de Maig.

Text i foto: Fotoesport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.