La fiscalia ha retirat l’acusació dels delictes de violació del secret professional, apropiació indeguda i administració deslleial contra l’exresponsable dels serveis jurídics i exsecretari del consell d´un banc. Així ho ha manifestat en la vista oral del judici contra l’exdirectiu, assegurant que no hi ha prou proves ni testimonis que ho demostrin. El cas ha quedat vist per a sentència.

Els fets van començar el 2003, quan un financer valencià va voler crear una fundació d’ajuda als infants d’AINA i, posteriorment, de Castelló. Per quan morís va decidir que al consell d’administració estiguessin representats la seva germana, mossèn Ramon Rossell i un representant del banc andorrà on tenia un compte amb 60 milions d´euros.

Anys després, l´entitat va rebre una carta del financer demanant substituir tots els membres del consell de la fundació, exceptuant la seva germana, pels seus nebots polítics. També demanava traslladar els fons a una altra entitat financera del país.

El banc va sospitar que s´estava coartant la voluntat del client i no hi va accedir. Mossèn Ramon Rossell va pensar el mateix i va presentar a Castelló una querella contra els nebots del financer per maltractaments i coaccions. Finalment, es va acabar arxivant ja que el financer havia mort.

Més endavant, aquests familiars van acabar presentant una querella criminal contra el responsable dels serveis jurídics de l´entitat. Poc després, el banc i els nebots polítics del financer van arribar a un acord i aquests van poder disposar lliurement dels fons del difunt.

Tot i que han estat citats a declarar no ho han fet i han comunicat que tot ha estat una confusió motivada per un excés de zel del banc. Per aquest motiu, la fiscalia ha retirat l’acusació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada