Retiren 6.158 ampolles de Font d’Arinsal a Barcelona i Tarragona

La delegació espanyola de l´embotelladora europea Eden Springs ha retirat més de 6.000 ampolles d’aigua provinent de la Font d’Arinsal davant les queixes que han sorgit a nombroses empreses espanyoles d’afectacions per gastroenteritis. La distribuïdora ha emès un comunicat informant que s’està estudiant el risc que, de moment, es desconeix si prové de l’aigua o l’envàs.

La situació ha afectat, segons l´empresa distribuïdora, 925 clients a Barcelona i Tarragona el 7, 8, 11, 12 i 13 d’abril i s´està contactant amb tots perquè s´interrompi el subministrament com a mínim de l´aigua que prové del brollador andorrà.

En un comunicat, Eden Springs ha explicat que tot i que la producció havia superat tots els controls sanitaris que marca la normativa, s´han pres les mesures per evitar “un possible risc relatiu a la qualitat dels sis lots”. A més, l´empresa està higienitzant les fonts d’oficina (un dels seus principals negocis) per evitar que s´escampi l’agent que està generant la gastroenteritis.

Des del Govern han confirmat que el departament de Salut de Catalunya els ha contactat, i que el ministeri ja ha enviat uns tècnics per tal d’inspeccionar d’on pot provenir el problema. Per prevenció, s’ha aturat la línia de la producció afectada, la de les ampolles grosses, i no es tornarà a posar en funcionament fins que no s´hagi resolt la situació. La resta segueix treballant amb normalitat.

Fonts governamentals també han assegurat que aquest incident no tindria res a veure amb els passats brots de gastroenteritis que s´han patit al país i que el brollador passa periòdicament anàlisis, pel que confien que la font no està contaminada. De moment no hi ha constància de cap client andorrà afectat, i els lots identificats a Catalunya ja han estat apartats. Els responsables de Font d’Arinsal encara no han fet cap comunicació pública.

Trobeu el comunicat de l’empresa fent clic aquí.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *