El Sistema d’Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos de la Unió Europea, conegut com RASFF, ha notificat la retirada d’envasos de filets d’anxova procedents d’Itàlia per presentar alts nivells d’histamina. Aquesta retirada afecta a un únic lot L13030 de la marca Creazioni d’Italia.

L’Àrea de Seguretat Alimentaria i Entorn, del Ministeri de Salut, ha procedit a la retirada del producte afectat, tot i que 10 envasos d’anxoves d’aquest lot havien estat venuts abans de l’arribada de la notificació.

Així doncs, s’informa a la població de la retirada del producte i de que les persones que hagin consumit aquestes anxoves i presentin símptomes, han de consultar el seu metge indicant el seu consum.

La intoxicació alimentària per nivells alts d’histamina cursa amb l’aparició ràpida de símptomes, entre 5 minuts i 1 hora després d’haver consumit el producte. La malaltia és benigna, amb quadre agut i remet a les poques hores. Els símptomes més comuns són: rubor facial, picor, nàusees, vòmits, diarrea i pot aparèixer mal de cap i sensació de cremor a la boca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada