Retirada d’un medicament i lents de contacte

El Ministeri de Salut i Benestar ha tingut coneixement a través de l’Agencia Española de Madicamentos y Productos sanitarios que la companyia Johnson & Johnson Vision Care ha procedit a la retirada voluntària de tres lots de les lents de contacte ACUVUE® OASYS® (senofilcon A) degut a la notificació de casos de molèsties oculars (incomoditat ocular i envermelliment dels ulls) associats amb la utilització d’aquestes lents.

El fabricant ha detectat un problema aïllat en el procés de rentat durant la fabricació de les lents que comporta que en alguns casos es presentin uns nivells superiors als permesos d’un agent diluent. S’han identificat tres lots de lents de contacte que no compleixen amb els requeriments de fabricació i s’ha procedit a la seva retirada del mercat.

Els lots afectats són les lents de contacte ACUVUE® OASYS® (senofilcon A) amb el radi de curvatura 8.8, potència -2.00D pertanyent al lot L001RJ5, de la potència -2.75D del lot L001RJ8 i amb la potència -3.00D del lot L001RJ9.

Es recomana als usuaris d’aquestes lents de contacte el següent:

• Verificar si les seves lents de contacte ACUVUE® OASYS® (senofilcon A) estan afectades per la retirada. Per fer-ho comprovi si el lot imprès en l’exterior de l’envàs i/o en el blíster individual que conté la lent de contacte (veure figura adjunta), coincideixen amb els números de lots afectats: L001RJ5, L001RJ8 i L001RJ9.

• Si les seves lents estan afectades, deixi d’utilitzar-les immediatament

• Si experimenta molèsties als ulls, consulti al seu metge.

• Si les seves lents de contacte no corresponen als números de lots esmentats, no li afecta aquests comunicat.

 

Salut retira del mercat els medicaments amb meprobamat

El Govern ha aprovat aquest dimecres la retirada del mercat dels medicaments que contenen com a únic principi actiu el meprobamat per a administració oral. El meprobamat està indicat en pacients amb trastorns greus del son, concretament en els casos d’insomni ocasional o transitori. Actualment es comercialitzen 4 medicaments: Equanil 250 mg i 400 mg en comprimits i Meprobamat Richard 200 mg i 400 mg també en comprimits.

La retirada s’ha efectuat degut a una nova avaluació de les dades de seguretat i eficàcia del medicament duta a terme per l’Agència Francesa de Seguretat Sanitària dels Productes de Salut (AFSSAPS), que ha demostrat una relació benefici-risc desfavorable a causa, d’una banda, de l’associació de diversos principis actius que exposen el pacient a un augment de reaccions adverses, i d’altra banda, del baix compliment del tractament i del risc de sobredosi involuntària.

Les persones que estiguin en tractament amb aquest medicament han de consultar el seu metge per a que efectuï el canvi de medicació, segons ha informat l’Àrea de Recursos Sanitaris.

La setmana passada, el Govern ja va aprovar la retirada del mercat del medicament Mépronizine, un producte que conté els principis actius meprobamat i aceprometazina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *