L’Agència de Salut Pública de Catalunya informa que l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició  (AECOSAN) ha tingut coneixement -amb  data 15/05/2018 i a través del Sistema d’Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos (RASFF) de la Unió Europea-, de l’existència de 7 casos d’intoxicació alimentària en nens per E. Coli,presumptament associat al consum de formatge de tipus Reblochon elaborat a partir de llet crua i fabricat a França.
 
Fins al moment, no es té coneixement de cap cas d’intoxicació relacionat amb aquest aliment a Catalunya ni a la resta de l’Estat espanyol.
 
Les autoritats sanitàries franceses han comunicat que el producte de la marca Fromageries Chabert Mallieres ha estat distribuït a Canadà, Portugal, Alemanya, França, Espanya i Països Baixos, des d’on també s’ha distribuït posteriorment a República Txeca, Alemanya i Dinamarca.
 
El fabricant francès està recuperant tota la producció de Reblochon de 450 gr. (núm. d’autorització FR 74096050 CE), concretament dels lots que comencen per 8CR i que han estat distribuïts des del 21.01.18 fins al 14.05.18.
 
D’altra banda, les autoritats sanitàries de la Comunitat de Madrid, a través de la xarxa d’alerta alimentària nacional (Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació – SCIRI), han informat que el Grup Carrefour està retirant precautòriament els lots que comencin per 8CR del formatge Reblochon, en format de 450 gr, de la marca Reflets de France, amb codi EAN: 3245390132918.
 
El producte ha estat distribuït a través de totes les botigues associades al grup Carrefour (Express, Hipermercat i Market) i a través d’aquestes plataformes s’ha distribuït a totes les comunitats autònomes a la Ciutat Autònoma de Ceuta i a Andorra.
 
Se n’ha informat a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través de la Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) i s’està procedint a la verificació de la retirada del producte del mercat.
 
Com a mesura de precaució, es recomana a les persones que puguin tenir unitats de d’aquests productes en el seu rebost, s’abstinguin de consumir-lo.
 
Text: GenCat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada