El  laboratori MEDA PHARMA. ha informat a l’Agència Nacional de Seguretat dels Medicaments (ANSM) de França, d’un incident puntual en la producció d’alguns lots fabricats dels quals 4 corresponen al medicament EPIPEN. Aquest defecte provoca la possibilitat que la ploma precarregada tingui un component defectuós, el que podria ocasionar una fallada per activar l’autoinjector o requerir un increment de la força necessària per activar-lo.

Com a mesura de precaució es considera necessària la retirada dels lots dels medicaments següents:

  • Medicament       /            Lot        /  Caducitat
    EPIPEN 0,15mg/0,3ml 5ED824C Abril 2017
    EPIPEN 0,15mg/0,3ml 5ED824AK Abril 2017
    EPIPEN 0,15mg/0,3ml 6ED117AE Agost 2017
    EPIPEN 0,3mg/0,3ml 6FA293N Octubre 2017

S’estima que la probabilitat d’incidència d’aquest defecte és extremadament baixa, no obstant això tenint en compte que aquests medicaments s’utilitzen en el tractament d’emergència de reaccions al·lèrgiques greus, la fallada en el dispositiu d’administració pot suposar un risc per a la vida del pacient i per això, s’ha ordenat la retirada dels lots afectats de la cadena de subministrament així com dels que disposin els pacients.

Per tot això, se sol·licita que els pacients que disposin d’unitats afectades d’aquests lots de medicaments, es dirigeixin a la seva oficina de farmàcia per tramitar el canvi per altres unitats no afectades per aquesta retirada.

No obstant això, es recomana que els pacients que tinguin unitats afectades per aquesta retirada continuïn amb ella fins que obtinguin un substitut a la seva oficina de farmàcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada