El Ministeri de Salut i Benestar ha tingut coneixement a través de l’Agencia Española de Medicamentos y Productos sanitarios i de l’Agence National de Sécurité du Médicament et des Produits de Santé de França, que la companyia Johnson & Johnson Vision Care ha procedit a la retirada voluntària de dos lots de les lents de contacte 1-Day Acuvue® Moist® (etafilcon A) i Acuvue® Advance® with hydraclear (galyfilcon A) degut a la possibilitat d’un segellat incomplet de l’envàs, que podria comprometre l’esterilitat de les lents de contacte.

Les lents de contacte 1-Day Acuvue® Moist® (etafilcon A) i Acuvue® Advance® with hydraclear (galyfilcon A) estan dissenyades per a la correcció de la miopia i de la hipermetropia. El fabricant ha detectat que un nombre limitat de blisters individuals de lents de contacte podrien no haver estat segellats completament. Un segellat incomplet pot ocasionar la pèrdua de la solució d’envasat que podria comprometre l’esterilitat de la lent, i per tant incrementar el risc potencial d’infecció ocular.

Els lots afectats són:

· Lents de contacte 1-Day Acuvue® Moist® (etafilcon A) amb radi de curvatura 8.5, potència +2.25 D que pertanyen al lot 2054895620. Envàs de 90 lents (3 caixes amb 30 lents de contacte per caixa)

· Lents de contacte Acuvue® Advance® with hydraclear (galyfilcon A) amb radi de curvatura 8.3, potència -7.00 D que pertanyen al lot B00DJPQ. Envàs amb 6 lents de contacte.

 

Recomanacions per als professionals sanitaris:

· Si el seu establiment disposa de lents de contacte 1-Day Acuvue® Moist® (etafilcon A) i Acuvue® Advance® with hydraclear (galyfilcon A) dels lots esmentats, ha de retirar els productes de la venda.

· Si ha venut aquestes lents als pacients, ha d’intentar identificar-los per tal que aquests procedeixin al retorn del producte.

 

Es recomana als usuaris d’aquestes lents de contacte el següent:

· Verifiqui si les seves lents de contacte 1-Day Acuvue® Moist® (etafilcon A) i Acuvue® Advance® with hydraclear (galyfilcon A) estan afectades per la retirada. Per fer-ho comprovi si el lot imprès en l’exterior de l’envàs i/o en el blíster individual que conté la lent de contacte (veure figura adjunta), coincideixen amb els números de lots afectats.

· Si les seves lents estan afectades, deixi d’utilitzar-les immediatament

· Contacti amb l’òptica on va adquirir les lents per a la seva devolució i reemplaçament.

· En cas d’experimentar molèsties als ulls, consultar al seu metge.

· Si les seves lents de contacte no corresponen als números de lots esmentats, no li afecta aquest comunicat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada