Una incidència en el sistema informàtic de facturació dels ajuts del Govern va provocar, el passat mes de novembre, un retard en el pagament d’alguns ajuts socials. La incidència va ser resolta el dia 18 de desembre i actualment el sistema funciona amb absoluta normalitat i es satisfan puntualment tots els pagaments de les prestacions concedides. No obstant això, el retard en cap cas ha afectat els beneficiaris de prestacions ja aprovades amb anterioritat a la data esmentada.

El retard en els pagaments va afectar, principalment, als proveïdors de serveis contractats a través del Departament de Benestar i, per aquest motiu, va tenir una incidència menor en les persones beneficiàries de les prestacions aprovades entre el període comprès entre el 19 de novembre i el 18 de desembre.

El projecte d’implantació del sistema integral de tributs i ajudes que es va iniciar el 2013 en la plataforma SAP gestiona des del maig del 2014 les prestacions socials d’habitatge i educació, i des del gener del 2015 les prestacions de benestar. El 2015, però, es va iniciar un projecte paral·lel per a la implementació del tractament de l’IRPF sobre la mateixa plataforma SAP. En el curs del seu desenvolupament es va produir una incidència que va afectar el sistema de facturació i pagament dels ajuts a partir del 19 de novembre. Immediatament el Departament de Sistemes d’Informació del Govern, amb les dues empreses adjudicatàries dels projectes d’implantació del SAP, van treballar per detectar i solucionar el problema, que es va poder resoldre definitivament el dia 18 de desembre.

Un cop es va resoldre la incidència, el 18 de desembre, des del Departament de Benestar es van accelerar al màxim els pagaments endarrerits, i en data 23 de desembre tots els usuaris i proveïdors havien cobrat les factures pendents.

Actualment el sistema funciona perfectament i els pagaments d’ajuts del Govern es fan de manera puntual i sense retard.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada