El Departament de Territori i Sostenibilitat té en execució des de la tardor passada les obres de condicionament i millora de la seguretat a la C-14 a l’altura d’Organyà, que inclouen la construcció d’un túnel per evitar el pas per un tram del congost de Tresponts. En el marc dels treballs preparatoris abans d’iniciar l’excavació del túnel, demà dijous, 10 de maig, es duran a terme diverses voladures de prova per analitzar les vibracions que es produeixin en el terreny i determinar com seran les voladures que s’hauran d’efectuar per executar la infraestructura.
 
Aquests treballs comportaran el tancament de la carretera durant la voladura i també en els minuts previs i posteriors. Es preveu portar a terme diverses voladures entre les 14 i les 15 hores i que cada tall de la via tingui una durada d’entre cinc i deu minuts.
 
L’obra abasta un tram de prop de 3 quilòmetres,  entre la sortida del nucli d’Organyà i el túnel existent del Montant del Tost, just abans de la intersecció amb la carretera LV-4001. Els treballs, que tenen un pressupost de 35,4 MEUR, consistiran en l’eixamplament de la carretera  i la construcció d’un nou túnel, que permetrà evitar el pas per un tram especialment sinuós del congost de Tres Ponts. El túnel tindrà una longitud d’1,3 quilòmetres, una amplada de 12,60 metres i una altura de 7,90 metres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada