Restablerta la circulació pels carrils habituals a la zona afectada de la CG1

La circulació per la zona afectada per l’esllavissada del passat dissabte, a la CG1, ha quedat totalment restablerta en els seus carrils habituals. Així, els vehicles de tota mena, inclosos els pesants, ja poden circular amb tota normalitat pel tram només quatre dies després de l’incident. Les obres de contenció que des de dilluns s’han fet a l’espai han permès reobrir la carretera amb més celeritat del previst, i els informes tècnics avalen que la via es pot utilitzar amb total seguretat. El monitoratge per la seva part continuarà sent constant.

Els especialistes recorden que es preveuen encara petits despreniments de purga que no tindran més afectació que l’aixecament de pols. Per aquest motiu, i donat que la visió podria veure’s afectada momentàniament, la policia és present a la zona per tal d’assistir els conductors i tallar el trànsit en cas necessari. La resta del desplegament logístic i sanitari especial que s’hi ha desplegat durant aquests dies queda desactivat.

Tal com ja es va avançar dimarts, l’aparcament exterior del centre comercial també queda restablert. En la part més propera al sud els vehicles poden aparcar-hi amb tota normalitat. En la meitat nord, més a prop de la zona de l’esllavissada, s’hi permet la circulació però no l’estacionament.

Previsió de trànsit pel pont de l’Assumpció

Durant els pròxims dies i a partir d’aquest dijous el departament de Mobilitat preveu una entrada de 57.000 vehicles al Principat. La majoria d’aquests, prop de 39.000, accedirien per la frontera del Riu Runer. Es tracta d’una proporció similar a la d’anys anteriors.

Donat que la circulació per la CG1 ha quedat totalment restablerta, no es preveuen més retencions de les habituals a la zona.