1. El seu amor a l’Església, el seu tarannà intel·ligent, la seva vida d’oració, el seu lliurament generós al Ministeri fan que la seva decisió sigui una resposta de l’Amor de Déu en la seva vida. El pas que ell ha donat ens ha de fer pensar. Demà Dimecres de Cendra recordarem que aquí en aquest món nostre, en aquesta història, estem de pas… Deixem fer a l’Esperit Sant.

2. Jo crec que ningú esperava aquesta decisió atès que no hi havia precedent des de Celestí V. La seva avançada edat i la seva malaltia poden restar eficàcia a la Missió, deixar pas a altres i retirar-se a la vida contemplativa… també és un bon servei a l’Església.

3. Benet XVI és un bon coneixedor de la realitat del Principat d’Andorra. Els nostres bisbes diocesans en les seves Visites Ad Limina sempre han informat al Sant Pare d’Andorra, igual que els diferents ambaixadors acreditats davant de la Santa Seu.

4. Ahir dilluns en la missa vespertina de Sant Julià de Lòria vam oferir la celebració en Acció de Gràcies per la vida de Benet XVI i junts vam pregar per l’Església Universal, pel Conclave que pròximament es reunirà a Roma. Que l’Esperit Sant els i·lumini en l’elecció del nou Sant Pare, seguint la Cadena Apostòlica i fidels a l’Evangeli puguem “obrir finestres” als nous reptes que la societat i el món esperen de nosaltres.

Mn. Pepe Chisvert. Rector de Sant Julià de Lòria i Delegat Episcopal d’Ensenyament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada